Πασατέμπος για... καλή διάθεση!



Έχετε πεσμένη διάθεση; Φάτε μια χούφτα πασατέμπο και βρείτε ξανά το κέφι σας, λένε οι επιστήμονες.

Ο πασατέμπος (κολοκυθόσπορος) περιέχει τα πολύτιμα λιπαρά οξέα ω-6 και κυρίως λινολεϊκό οξύ, ενώ είναι πλούσιος σε φυτικές ίνεςσίδηρο και μαγγάνιο. Στην Κίνα, μάλιστα, θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
Άλλες τροφές που χαρίζουν ευεξία είναι οι σπόροι chia, ο σολομός, το ρύζι, η κινόα, τα ρεβίθια, τα σπαράγγια, η ινδική καρύδα, το σπανάκι και τα φασόλια. Όσον αφορά τα κέικ, τα μπισκότα, τη σοκολάτα και γενικότερα τα γλυκά, είναι πράγματι ευεργετικά στη διάθεση, καθώς προάγουν την έκκριση ουσιών (ενδορφίνες, σεροτονίνη) με αναλγητικές και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες, το κακό, όμως, είναι ότι η επίδρασή τους είναι πολύ σύντομη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, βέβαια, τις «δύσκολες ώρες» οι περισσότεροι καταφεύγουμε στα γλυκά. Έχει υπολογιστεί ότι 7 στις 10 γυναίκες και 1 στους 2 άνδρες, όταν είναι αγχωμένοι ή έχουν κακή διάθεση, βρίσκουν παρηγοριά σε γλυκιές λιχουδιές. Μόνο 1 στους 7 ανθρώπους επιλέγουν τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης για να ξεπεράσουν τη μελαγχολία και να διαχειριστούν τοστρες.

«Είναι κρίμα να ξεχνάμε τις υγιεινές διατροφικές μας συνήθειες κάθε φορά που βιώνουμε μια δυσάρεστη εμπειρία», δήλωσε η διαιτολόγος Sarah Schenker. Από την πλευρά της, η ειδικός στην Ψυχολογία της Διατροφής Christy Fergusson τόνισε πως  «…είναι σημαντικό να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τις τροφές που ωφελούν τόσο το σώμα όσο και την ψυχολογία μας». 
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε.
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...