9+1 tips για ένα αντι-stress σπίτι

Μειώστε το άγχος δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα χαλαρωτική.
Η διακόσμηση του σπιτιού παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας. Οι επιλογές στον τρόπο που διακοσμείτε τον χώρο σας μπορούν να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά τη διάθεσή σας, τα επίπεδα του stress, ακόμα και τον ύπνο σας.
Μπορείτε λοιπόν να διακοσμήσετε το σπίτι σας με τρόπο που θα σας φέρει την ηρεμία που συχνά αποζητάτε στην καθημερινότητά σας. Διαβάστε μερικά tips διακόσμησης για όλα τα δωμάτια του σπιτιού.
  • Το χωλ είναι ο πρώτος χώρος που συναντάμε όταν μπαίνουμε σε ένα σπίτι και γι’αυτό θα πρέπει να είναι ωραία διακοσμημένο. Βάλτε ένα αντικείμενο που θα κάνει τη διαφορά στον χώρο αυτό. Ένα έργο τέχνης, ένα όμορφο βάζο λουλούδια ή ένα κειμήλιο.
  •  Μην αφήνετε την ακαταστασία να διαταράξει την ηρεμία σας. Κάθε αντικείμενο στο σπίτι σας πρέπει να έχει τη δική του θέση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε όμορφα κουτιά ή καλάθια για να ξεχωρίζετε τα αντικείμενά σας.
  •  Αφήστε ελεύθερο χώρο. Όσο πιο γεμάτο είναι ένα μικρό σπίτι, τόσο μεγαλύτερη δυσφορία και άγχος μπορεί να μας προκαλέσει. Αναρωτηθείτε αν χρειάζεστε πραγματικά κάποια από τα έπιπλα ή τα αντικείμενά σας ή βάψτε ένα έπιπλο στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο για να είναι πιο διακριτικό και να δημιουργεί την αίσθηση ενός πιο άνετου χώρου.
  • Φωτίστε συγκεκριμένα σημεία του χώρου σας και όχι ολόκληρο τα δωμάτιο.Ένας χώρος με πολύ φως μπορεί να σας προκαλέσει νευρικότητα. Βάλτε σποτάκια σε συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού ή ένα λαμπατέρ όπου σας είναι απαραίτητο π.χ. δίπλα στον καναπέ σας και γενικά προτιμάτε τον ρυθμιζόμενο, χαμηλό φωτισμό.
  •  Εάν δεν αισθάνεστε άνετες όταν κινείστε μέσα στο σπίτι σας, επανατοποθετείστε αν χρειάζεται τα έπιπλα σας για να μπορείτε να περνάτε μέσα από αυτά με ευκολία. Τα εμπόδια προκαλούν άγχος και δυσφορία.
  •  Απλοποιήστε τα σχέδια και τα χρώματα στη διακόσμησή σας. Εάν τα έπιπλά σας έχουν διάφορα σχέδια, φροντίστε να έχουν παρόμοια χρώματα και αντίστροφα, εάν υπάρχουν πολλά και έντονα χρώματα, περιορίστε τα σχέδια. Τα πολλά και διαφορετικά χρώματα και σχέδια ζαλίζουν, ενώ τα λιγότερο έντονα ηρεμούν.
  •  Βάλτε περισσότερα φυτά ή αν ζείτε κοντά στη φύση, τοποθετείστε έναν μεγάλο καθρέφτη που μπορεί να αντανακλά τους εξωτερικούς χώρους. Εάν ζείτε στην πόλη και δεν υπάρχει πολύ πράσινο γύρω σας, κρεμάστε στους τοίχους μεγάλα πόστερ με όμορφα τοπία.
  •  Χρησιμοποιείστε στη διακόσμησή σας το μπλε και το πράσινο ή άλλα γήινα χρώματα που θυμίζουν φύση. Αν δεν θέλετε να βάψετε τους τοίχους με αυτά τα χρώματα, βάλτε μαξιλάρια, καλλύματα, οι λάμπες σε αυτούς τους τόνους.
  • Αποσυρθείτε για λίγο από την τεχνολογία. Βγάλτε την τηλεόραση ή το computer από το υπνοδωμάτιό σας. To φως από τις ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον ύπνο σας, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα επίπεδα των ορμονών που σχετίζονται με το άγχος.
  •  Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει. Σκεφτείτε πώς είναι για σας ο παράδεισος. Εάν, για παράδειγμα, μοιάζει με τροπικό νησί, διακοσμήστε με άμμο, προσθέτοντας τροπικά στοιχεία. Η διακόσμηση είναι ένα θέμα προσωπικό, γι’αυτό ανατρέξτε σε όμορφες εμπειρίες και στιγμές του παρελθόντος και σε συνδυασμό με αυτές τις ιδέες διακόσμησης βρείτε αυτό που πραγματικά σας ηρεμεί.
περισσότερες φώτο στην πηγή
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε..
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...