"Έξυπνα" παντελόνια θα βοηθούν στη μειωμένη κινητικότηταΒρετανοί ερευνητές ξεκινούν τη δημιουργία «έξυπνων» παντελονιών, τα οποία θα ενσωματώνουν τεχνητούς μυς και θα βοηθούν τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με μειωμένη κινητικότητα να περπατούν. Μελλοντικά, τέτοια «έξυπνα» ρούχα μπορεί να αντικαταστήσουν ακόμα και τα αναπηρικά καροτσάκια. 
Η ανάπτυξη των καινοτομικών παντελονιών γίνεται από ομάδα μηχανικών ειδικών στα ρομπότ, του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, με επικεφαλής τον δρα Τζόναθαν Ρόσιτερ, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν». Το τριετές φιλόδοξο σχέδιο, προϋπολογισμού 2 εκατ. λιρών, θα ξεκινήσει τον Ιούλιο. 

Όπως δήλωσε ο Ρόσιτερ, θα είναι η πρώτη φορά που «μαλακές» ρομποτικές τεχνολογίες θα συνδυασθούν και θα χρησιμοποιηθούν σε ένα ρούχο-συσκευή. Το σκεπτικό για τη νέα καινοτομία είναι ότι πολλές από τις υπάρχουσες «σκληρές» συσκευές υποβοήθησης των ατόμων με κινητικά προβλήματα μπορεί να τους προκαλέσουν προβλήματα υγείας ή και να επιδεινώσουν την κατάστασή τους, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία του αίματος, ερεθίζοντας το δέρμα κ.α. 

Αντίθετα, τα «έξυπνα» ρομποτο-ρούχα θα είναι μαλακά και εύκαμπτα, διευκολύνοντας έτσι τις κινήσεις του ατόμου με αναπηρία ή με κινητική δυσκολία. Εκτός από τους τεχνητούς μυς από «έξυπνα» υλικά, τα πανετλόνια θα ενσωματώνουν αισθητήρες και συστήματα ελέγχου, που θα παρακολουθούν συνεχώς την κατάσταση του ανθρώπου που τα φορά και, όταν χρειάζεται, θα συνεργάζονται με τους φυσικούς μυς του. 

Μεταξύ άλλων, στόχος είναι, χάρη στην «εξυπνάδα» των παντελονιών, αυτός που τα φορά, να διατηρεί καλύτερα την ισορροπία του και να πέφτει πιο δύσκολα. Επίσης, θα νιώθει γενικά περισσότερη δύναμη στα πόδια του και θα μπορεί να ανέβει σκάλες. 
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε..
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...