Κοιμηθείτε σε μόλις 1 λεπτό με τη μέθοδος 4-7-8!


Εάν κάθε βράδυ παλεύετε στην κυριολεξία με το μαξιλάρι και το κρεβάτι σας, προκειμένου να καταφέρετε να σας πάρει ο ύπνος, τότε δρ Andrew Weil σας έχει τη λύση.
Σύμφωνα με τη μέθοδός της, η οποία βασίζεται στη μαθηματική ακολουθία 4-7-8, μόλις ένα λεπτό είναι αρκετό για να αποκοιμηθείτε χωρίς κόπο.
Η μέθοδος αυτή βασίζεται στις αναπνοές που παίρνουμε πριν κοιμηθούμε, ώστε να βοηθήσουμε την καρδιά να ρίξει τους ρυθμούς τις και τον εγκέφαλο να χαλαρώσει.
«Ζούμε σε έντονους ρυθμούς και ακόμη και το βράδυ, όταν πέσουμε για ύπνο, ο οργανισμός μας συνεχίζει να δουλεύει στα κόκκινα. Εκεί βρίσκεται η ρίζα του κακού που δεν μας αφήνει να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε», επισημαίνοντας: «Οι αναπνοές μας είναι κοφτές και ρηχές, ενώ για να χαλαρώσουμε πρέπει να είναι βαθιές και γεμάτες»
Σύμφωνα με το σκεπτικό της δρ Weil, το μυστικό βρίσκεται στην αναπνοή, αφού για να χαλαρώσουμε θα πρέπει να επιβραδύνουμε τον καρδιακό ρυθμό, παίρνοντας περισσότερο οξυγόνο.
bigstock Insomnia 56671511
Πώς θα εφαρμόσετε τη μέθοδο αναλυτικά
- Εισπνεύστε από τη μύτη για 4 δευτερόλεπτα
- Κρατήστε την αναπνοή σας για 7 δευτερόλεπτα
- Εκπνεύστε αργά επί 8 δευτερόλεπτα
Όπως εξηγεί η Weil, η διαδικασία αυτή εξασφαλίζει χαλάρωση, οι ρυθμοί πέφτουν, ενώ ο εγκέφαλος παράγει μια σειρά από χαλαρωτικές χημικές ουσίες, που μας βοηθούν να κοιμηθούμε.
Η μέθοδος έχει γίνει μόδα στις ΗΠΑ, ωστόσο δεν έχει αποδειχθεί ακόμη επιστημονικά κατά πόσο βοηθάει ή όχι...


Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε..
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...