Περισσότερες ώρες στο laptop, παρά στο κρεβάτι

Ξοδεύουμε περισσότερες ώρες μπροστά σε οθόνες ηλεκτρονικών συσκευών από όσες κοιμόμαστε.
Σίγουρα δεν είστε οι μόνοι. Πολλοί ενήλικες σήμερα δαπανούν περισσότερες ώρες τη μέρα μπροστά σε υπολογιστές και smartphones, παρά για ύπνο, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Κατά μέσο όρο οι άνθρωποι στις μέρες μας κοιμούνται 8 ώρες και 21 λεπτά και περνάνε 8 ώρες και 41 λεπτά μπροστά σε οθόνες ηλεκτρονικών συσκευών.
Το 81% όσων χρησιμοποιούν smartphone, το έχουν ανοιχτό και κατά τη διάρκεια του ύπνου τους.
Οι 4 στους 10 έφηβους και ενήλικες δηλώνουν ότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις, που ξύπνησαν μέσα στη νύχτα από τον ήχο του κινητού τους για να ελέγξουν τα μηνύματα ή τα e-mail τους.
Επιπλέον, το 51% δαπανούν περισσότερο χρόνο κάθε πρωί για να τσεκάρουν τα e-mail τους και να μπουν στο internet, το 32% για να ασχοληθούν με την εξωτερική τους εμφάνιση και μόλις το 18% για να φάνε πρωινό.
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι νέες αυτές συνήθειες έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα του ύπνου και επομένως στην υγεία των ατόμων, αφού η έλλειψη ύπνου σε βάθος χρόνου μπορεί να οδηγήσει σε ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, υψηλής πίεσης και διαβήτη.
Επίσης κάνει το άτομο πιο επιρρεπές σε ψυχικά προβλήματα, όπως οι αγχώδεις διαταραχές και η κατάθλιψη, ενώ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ακόμα και τη γονιμότητα ανδρών και γυναικών.
Οι ειδικοί συνιστούν να κλείνουμε όλες τις τεχνολογικές συσκευές τουλάχιστον 60-90’ πριν πέσουμε στο κρεβάτι, αν θέλουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας.
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε..
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...