Μας άρεσε η ιδέα... Είναι και νηστίσιμο αυτό το φαγητό, οπότε σήμερα μαγειρεύουμε γαριδούλες... για αλλαγή!!!
ΥΛΙΚΑ:
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις που φουσκώνει μόνο του.
300 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι
340 ml νερό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μικρές γαρίδες, και τις τηγανίζουμε χωρίς να τους αφαιρέσουμε το κέλυφος. Ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία τηγανίσματος όπως αναφέρεται και στην περιγραφή της συνταγής.
Πλένουμε τις γαρίδες και τους αφαιρούμε το κέλυφος. Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το κουρκούτι με το νερό, το αλεύρι και το αλάτι.
Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με το ελαιόλαδο να κάψει καλά. Στη συνέχεια βουτάμε τις γαρίδες μια – μια στο κουρκούτι και τις βάζουμε να τηγανιστούν μέχρι να ροδίσουν.
Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα που πρώτα έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Οι τηγανητές γαρίδες είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας...