Mapbox: Ο παγκόσμιος χάρτης που εντοπίζει τα πιο διάσημα πρόσωπα της περιοχής σας

Έχετε συνηθίσει στους χάρτες να αναζητάτε πόλεις και χωριά, δρόμους, εθνικές οδούς, βουνά, λίμνες, ποτάμια και θάλασσες; Ξεχάστε τα αυτά. Ήρθε ο Mapbox.

Με τον Mapbox θα μπορέσετε να εντοπίσετε τα πιο διάσημα πρόσωπα της περιοχή σας. Καλλιτέχνες, επιστήμονες, πολιτικοί παίρνουν τη θέση των πόλεων και των οδών!  

Ξέρατε μήπως ότι ο Barack Obama γεννήθηκε στη Χονολουλού; Αναρωτιέστε ποιό σημαντικό πρόσωπο έφερε στη ζωή η γενέτειρά σας; Υποψιάζεστε ποιος/α μπορεί να είναι και θέλετε να το επιβεβαιώσετε;

Σύμφωνα με το New York Post ο γεωγράφος Topi Tjukanov, σχεδιαστής του Mapbox, κατάφερε να χαρτογραφήσει τις διασημότητες όλου του κόσμου. «Έφτιαξα έναν χάρτη με τους πιο αξιόλογους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο» δημοσίευσε ο ίδιος στο twitter. Τον τεράστιο όγκο δεδομένων που χρειάστηκε για την επιλογή των πιο διάσημων προσώπων τον συγκέντρωσε απ' τη wikipedia και τα wikidata.

Είστε έτοιμοι να βρείτε ποια διασημότητα γεννήθηκε στη δική σας πόλη; Αν ναι, επισκεφτείτε τον Παγκόσμιο χάρτη Mapbox. Αριστερά στην οθόνη, μπορείτε να επιλέξετε να δείτε όλες τις διασημότητες ή ανά κατηγορία (τέχνη και ο πολιτισμός, επιστήμη, πολιτική, αθλητισμός κ.α.).

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...