Στην Κουζίνα: Mαυρομάτικα φασόλια κοκκινιστά

24/8/2016

Ψάχνετε για ένα θρεπτικότατο, υγιεινότατο, νόστιμο για να εντάξετε στην διατροφή σας; Μήπως ήρθε η ώρα να ρίξετε μία ματιά στα μαυρομάτικα φασόλια; Αν σκεφτούμε ότι, όπως λέγεται,  μία μερίδα μαυρομάτικων φασολιών μάς δίνει όση ποσότητα πρωτεΐνης θα παίρναμε από μισή μπριζόλα, τότε μάλλον πρέπει να το εντάξουμε σύντομα στην διατροφή μας! Άλλωστε πρόκειται και για ένα "οικονομικό" πιάτο σε κόστος, χρόνο προετοιμασίας και θερμίδες! Προτείνεται...

Υλικά

500gr. φασόλια μαυρομάτικα 

2 κρεμμύδια 

2 σκελίδες σκόρδο 

1 χούφτα άνηθο

1 χούφτα μαϊντανό

2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια

2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας

1 ποτήρι του τσαγιού περίπου λάδι

αλάτι

πιπέρι


Εκτέλεση

Πλένετε καλά τα μαυρομάτικα και τα βάζετε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν. 'Οταν τα μαυρομάτικα είναι σχεδόν έτοιμα ρίχνουμε αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε για να τα βράσουμε πια με την κόκκινη σάλτσα μας.

Προετοιμάσια σάλτσας:
Σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα λάδι με τα κρεμμύδια, τα οποία τα έχουμε περάσει από τον τρίφτη. Εναλλακτικά μπορείτε να ψιλοκόψετε, όπως και το σκόρδο.

Προσθέτουμε το σκόρδο και πολύ λίγο πιπεράκι.

Προσθέτουμε επίσης τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον άνηθο, καθώς επίσης τον πελτέ ντομάτας, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και 1 ποτήρι νερό.

Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. 

Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη τοποθετούμε τα μαυρομάτικα μαζί με την σάλτσα σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο αλατάκι ακόμα και τα βράζουμε για μερικά λεπτά. 

Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το φαγητό μας να ... ηρεμήσει!!!

Καλή μας όρεξη!

Down Time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...