Ποια είναι η δεύτερη εθνικότητα που ζει σε κάθε χώρα;


Ο χάρτης που βλέπετε , δείχνει τη δεύτερη εθνικότητα που ζει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, με βάσει τις γεννήσεις. Μπορεί πάντως να περιλαμβάνει και πολίτες που έχουν μετακινηθεί προσωρινά, για λόγους επιβίωσης.

Όπως και να 'χει, υπάρχουν και εκπλήξεις. Ας δούμε τις σημαντικότερες επισημάνσεις...

• Οι Ιρλανδοί δεν αποτελούν την δεύτερη πληθυσμιακή ομάδα στη Βρετανία. Από το 2011, έπεσαν στην τέταρτη θέση, πίσω από την Ινδία,τη Πολωνία και το Πακιστάν.

• Ούτε η Τσεχική δημοκρατία ούτε η Σλοβακίαείναι η δεύτερη μεγαλύτερη εθνικότητα του άλλου, παρά το γεγονός ότι τα δύο κράτη διαδέχθηκαν την Τσεχοσλοβακία.

• Παρά το γεγονός ότι αποτελείται κατά κύριο λόγο από Αλβανούς, ούτε το Κόσοβο ούτε η Αλβανία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εθνικότητα του άλλου. 

• Ελλάδα και Αλβανία, ανταλλάσσουν εθνικότητες: η αλβανική είναι η μεγαλύτερη εθνικότητα που ζει στην Ελλάδα και η ελληνική αυτή που ζει στην Αλβανία. Η ελληνική εθνικότητα, είναι η μεγαλύτερη στηνΚύπρο.

• Η γειτονική Τουρκία έχει «κατακτήσει» χώρες όπως η Γερμανία, Αυστρία, Δανία, Ολλανδία καιΒουλγαρία. 

• Οι Πολωνοί έχουν τη δεύτερη θέση σε Ιρλανδία, Ισλανδία, Νορβηγία αλλά και Λιθουανία. 

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε..


Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...