Το δέρμα μας είναι ο μεγαλύτερος εντολέας του εγκεφάλου

Shutterstock
Σύμφωνα με τους ερευνητές οι δύο τύποι νευρώνων αφής, κάνουν το δέρμα στις άκρες των δαχτύλων μας τόσο ευαίσθητο, που μπορεί να δώσει σημαντικές πληροφορίες όχι μόνο για το τι μαλλά και για το σχήμα του αντικειμένου που ακουμπάμε.


Η αφή όπως ξέρουμε στέλνει αρκετά μηνύματα στον εγκέφαλο, όταν κρυώνουμε, όταν μας αγγίζουν, όταν νιώθουμε κάτι καυτό, όταν κάτι μας πονάει. Και τελικά επιβεβαιώνεται η αίσθησή μας ότι από το ότι νιώθει η επιδερμίδα μας παίρνει εντολές ο εγκέφαλος μας αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες του πανεπιστημίου Umea της Σουηδίας υπάρχουν δύο νευρώνες στο δέρμα μας που επεξεργάζονται τα στοιχεία που αυτό λαμβάνει και δίνουν εντολές στον εγκέφαλο.
Αυτοί οι περιφερικοί νευρώνες, έχουν τη δυνατότητα να εξετάζουν ένα αντικείμενο με τον ίδιο τρόπο που κάνουν υπολογισμούς οι νευρώνες  του εγκεφάλου.
Σύμφωνα με τους ερευνητές οι δύο τύποι νευρώνων αφής, κάνουν το δέρμα στις άκρες των δαχτύλων μας τόσο ευαίσθητο, που μπορεί να δώσει σημαντικές πληροφορίες όχι μόνο για το τι νιώθουμε αλλά και για το σχήμα του αντικειμένου που ακουμπάμε καθώς το δέρμα υπολογίζει διάφορα γεωμετρικά δεδομένα με μεγάλη ακρίβεια.
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι ένα άτομο που δεν έχει την όρασή του έχει τη δυνατότητα μέσω της αφής να καταλαβαίνει τι αγγίζει γύρω του.
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε..
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...