Τα ζευγάρια αποκτούν υγιεινές συνήθειες όταν ο ένας «συμπαρασύρει» τον άλλον!


Σύμφωνα με μία έρευνα του JAMA Internal Medicine, είναι πιο σίγουρα τα αποτελέσματα για να αποκτήσετε υγιεινές συνήθειες, όταν και ο σύντροφός σας κάνει αλλαγές στη ζωή του προς την ίδια κατεύθυνση.

Επιστήμονες από το Βρετανικό Καρδιολογικό Ίδρυμα και το Εθνικό Ινστιτούτο για τη Γήρανση, ερεύνησαν την πιθανότητα να σταματήσουν οι άνθρωποι το κάπνισμα, να αρχίσουν να δραστηριοποιούνται και να χάσουν βάρος, συγκρίνοντας με το τι κάνει ο σύντροφός τους την ίδια στιγμή στον τομέα αυτό.
Διαπίστωσαν λοιπόν ότι οι άνθρωποι είχαν μεγαλύτερη επιτυχία στο να «αντικαταστήσουν» τις κακές συνήθειες με καλές, εάν και ο σύντροφός τους έκανε κάτι ανάλογο.
Για παράδειγμα, μεταξύ των γυναικών που κάπνιζαν, το 50 τοις εκατό κατάφεραν να το κόψουν αν και ο σύντροφός τους το έκοβε την ίδια στιγμή, σε σύγκριση με το 17 τοις εκατό των γυναικών των οποίων οι σύντροφοι ήταν ήδη μη καπνιστές και το 8 τοις εκατό εκείνων των οποίων οι σύντροφοι ήταν τακτικοί καπνιστές.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι και οι άνδρες επηρεάζονται εξίσου από τις συντρόφους τους και έχουν περισσότερες πιθανότητες να κόψουν το κάπνισμα, να δραστηριοποιηθούν ή να χάσουν βάρος, εάν η σύντροφός τους έχει την ίδια αλλαγή συμπεριφοράς σε αυτές τις συνήθειες.
Η καθηγήτρια του Jane Wardle και ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, δήλωσαν:
 «Ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου από χρόνιες ασθένειες σε όλο τον κόσμο. Βασικός κίνδυνος είναι το κάπνισμα, το υπερβολικό βάρος, η έλλειψη σωματικής άσκησης, η κακή διατροφή και η κατανάλωση αλκοόλ. Η αντικατάσταση των κακών συνηθειών με καλές, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο νοσημάτων, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου».
Η Δρ. Sarah Jackson, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε: «Τώρα είναι η ώρα να εκπληρώσετε τους στόχους που βάλατε για το νέο έτος και να κόψετε το κάπνισμα, να γυμναστείτε ή να χάσετε βάρος... και το να τα κάνετε όλα αυτά με το σύντροφό σας, αυξάνει τις πιθανότητες της επιτυχίας σας».
Η υποστήριξη από τους ανθρώπους γύρω σας μπορεί να βοηθήσει στην υιοθέτηση καλών συνηθειών. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να χάσετε βάρος, και έχετε έναν φίλο ή συνάδελφο που προσπαθεί για το ίδιο πράγμα, μπορείτε να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον και να πηγαίνετε μαζί για τρέξιμο ή κολύμπι μετά τη δουλειά ή στο διάλειμμά σας. Ακόμα και μία ειδική υποστήριξη όμως, όπως οι υπηρεσίες που βοηθούν στη διακοπή του καπνίσματος, είναι αρκετά αποτελεσματική.
http://www.zougla.gr/ σε συνεργασία με το diettv.gr
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε..
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...