Το καλύτερο νέο μικρό ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στην Κρήτη!

Small Hotel in Europe» ανακηρύχθηκε το ξενοδοχείο «Κρήσσα Γειτονία» στη Σφάκα Κρήτης, από τον οργανισμό International Hotel Awards, σε συνεργασία με το Bloomberg Television.


Η κα. Μάιρα Φώλια, εκ μέρους της μονάδας. δήλωσε «Κάθε Έλληνας επιχειρηματίας σε όλους τους κλάδους, αλλά ειδικότερα στον τουρισμό, οφείλει να κάνει ό,τι καλύτερο περνάει από το χέρι του, συνεισφέροντας στην προσπάθεια να ανεβάσουμε και πάλι τη χώρα μας ψηλά, επειδή το αξίζει και το αξίζουμε».

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, την Κρήσσα Γειτονία, μία Παραδοσιακή Κρητική Γειτονιά του 1800 στο χωριό της Σφάκας της ανατολικής Κρήτης, να λαμβάνουμε την διάκριση του Καλύτερου Νέου Μικρού Ξενοδοχείου στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί να περνάει δύσκολες ώρες, όμως ο τόπος μας, μας προσφέρει ακόμα απλόχερα μοναδική ομορφιά και ιστορία», σημείωσε ακόμα η κ. Φώλια.Το νεόδμητο ξενοδοχείο τιμήθηκε με τα βραβεία «Best New Small Hotel, Construction and Design in Europe» και «Best New Small Hotel, Construction & Design in Greece».


Το ξενοδοχείο: 
Το παραδοσιακό ξενοδοχείο «Κρήσσα Γειτονία» είναι μία ανακατασκευασμένη, ιστορική Κρητική γειτονιά, που αποτελείται από 16 κατοικίες, σουίτες, studios, δωμάτια, καθώς και εστιατόριο, πισίνα και SPA. Πρόσφατα ανακηρύχθηκε Παραδοσιακός Οικισμός. Βρίσκεται στην Ανατολική Κρήτη, στο ορεινό χωριό της Σφάκας, μόλις 6 χλμ από τις παραλίες και τις ταβέρνες του Μόχλου. 

Το κάθε σπίτι είναι μοναδικό και έχει τη δική του ιστορία. Παλιά εδώ κάποια από τα σπίτια ήταν τα μόνιμες κατοικίες, ενώ κάποια άλλα τα χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του χωριού για τις καθημερινές παραδοσιακές δουλειές τους, ήδη από το 19ο αιώνα. Ένα από τα σπίτια λειτουργούσε ως πατητήρι για σταφύλια, ένα ως φάμπρικα λαδιού, άλλο ως τσαγκαράδικο.

Το καθένα έχει στο εσωτερικό του διαφορετική διαρρύθμιση σύμφωνα με την ιστορία του. Η εσωτερική διακόσμηση έχει και μοντέρνα στοιχεία, χωρίς όμως να αλλοιώνει το παραδοσιακό ύφος του οικισμού. Ταυτόχρονα, ο οικισμός συνδυάζει τις πιο σύγχρονες ανέσεις όπως πισίνα, Spa, Hammam, Jacuzzi και Sauna. 


Η βράβευση: 

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο των International Property Awards, τα οποία θεσμοθετήθηκαν το 1994. Το λογότυπό τους έκτοτε έχει αναγνωριστεί ως σύμβολο ανωτερότητας στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. 

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στο ελληνικό ξενοδοχείο κατά την τελετή απονομής στο ξενοδοχείο Savoy του Λονδίνου στις 18 Ιανουαρίου 2012, αφού κατάφερε να επικρατήσει μεταξύ όλων των συμμετεχόντων στην κατηγορία των νεόδμητων ξενοδοχείων της Ευρώπης. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από 20 επαγγελματίες, η συνδυασμένη εμπειρία των οποίων στη βιομηχανία της φιλοξενίας είναι κορυφαία.

Τη φετινή επιτροπή απαρτίζουν, μεταξύ άλλων, ο James Bacon, Account Manager της Google στη Βρετανία, ο κ. Peter Crome, γενικός διευθυντής του Skibo Castle στη Σκοτία, ο Mike McNamara της Royal Bank of Scotland, ο David Dalby του Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS) και η κα. Rebecca Johnson του Bloomberg TV (Hotel Section).

Τα βραβεία International Hotel Awards 2011


Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...