Συνέβη τότε στις 5 Ιανουαρίουγεννήθηκαν οι:
1548 - Φρανθίσκο Σουάρεθ, Ισπανός θεολόγος
1876 - Κόνραντ Αντενάουερ, Καγκελάριος της Γερμανίας
1878 - Στυλιανός Γαλερός, Έλληνας οπλαρχηγός.
1928 - Ζουλφικάρ Αλί Μπούτο, Πακιστανός πρωθυπουργός


1932 - Ουμπέρτο Έκο, Ιταλός καθηγητής σημειωτικής και συγγραφέας

Ο Ουμπέρτο Έκο (Umberto Eco) είναι σύγχρονος Ιταλός λόγιος, ακαδημαϊκός καθηγητής και συγγραφέας.
Ουμπέρτο Έκο
Ο Έκο γεννήθηκε στην Αλεσσάντρια του Πιεμόντε το 1932. Από το 1975 έχει την έδρα του Καθηγητή Σημειωτικής στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, ενώ από το 1988 είναι πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Σημειωτικής στο Πανεπιστήμιο του Σαν Μαρίνο. Είναι συγγραφέας πολλών μελετών και δοκιμίων, που έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί σε πολλές γλώσσες ανά τον κόσμο. Το πρώτο του βιβλίο εκδόθηκε το 1965, ενώ το πρώτο του μυθιστόρημα (Το όνομα του Ρόδου) το 1980, και τιμήθηκε με το βραβείο Strega (1981), και το Medicis Etranger (βραβείο που δίνεται στον καλύτερο ξένο λογοτέχνη στην Γαλλία) το 1982.
Φημολογείται ότι το επώνυμο Εκο είναι το αρκτικόλεξο των λέξεων Ex Coelis Oblatus, που σημαίνει «θεϊκό δώρο».1938 - Χουάν Κάρλος Α', Βασιλιάς της Ισπανίας
1956 - Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, Γερμανός πολιτικός
1968 - Ρενέ Μπάουμαν, Ελβετός τραγουδιστής
1980 - Σρνταν Άντριτς, Κροάτης ποδοσφαιριστής


πέθαναν οι:
1589 - Αικατερίνη των Μεδίκων, βασίλισσα της Γαλλίας
1655 - Ιννοκέντιος Ι΄, Πάπας της Ρώμης
1910 - Λεόν Βαλράς, Γάλλος μαθηματικός και οικονομολόγος
1970 - Μαξ Μπορν, Γερμανός μαθηματικός και φυσικός και βραβευμένος με το Νόμπελ Φυσικής το 1954
2007 - Μομοφούκου Άντο, επιχειρηματίας από την Ταϊβάν
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...