Ηράκλειο: Πραγματικότητα το... μνημόνιο για το ελεύθερο λογισμικό!!!


Mνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του δήμου Ηρακλείου, του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Συλλόγου Καθηγητών Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης για τη δημιουργία του Κέντρου Ελεύθερου και Ανοικτού Λογισμικού Ηρακλείου (ΚΕΑΛ), υπογράφηκε στον δήμο σήμερα το μεσημέρι, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Κουράκη. 

Οι παραπάνω φορείς δημιούργησαν έναν συλλογικό θεσμό, που θα προωθεί τη χρήση και την ανάπτυξη ελεύθερου λογισμικού και λογισμικού ανοικτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ), στους τομείς της δημόσιας διοίκησης, της εκπαίδευσης, της αυτοδιοίκησης, των επιχειρήσεων και της τοπικής κοινωνίας. 

Σύμφωνα με τους ίδιους, η δράση αυτή «θα αποτελέσει επίσης έναν χώρο σύστασης και συνάντησης τοπικών κοινοτήτων ελεύθερου λογισμικού στο Ηράκλειο και την Κρήτη γενικότερα και παράλληλα στοχεύει στο να προωθήσει τον εθελοντισμό και τα ψηφιακά δικαιώματα». 

Στις δράσεις του μνημονίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων: Ενημέρωση (οργάνωση ημερίδων, εκδηλώσεων και συνεδρίων ενημέρωσης για το ελεύθερο λογισμικό), δημιουργία ενός ψηφιακού μέσου (CD/DVD) με ελεύθερο λογισμικό με δωρεάν διανομή του σε πολίτες, εταιρείες και οργανισμούς, παρουσίαση τεχνολογιών από μέλη της πληροφορικής κοινότητας του τόπου, εκπαίδευση (δημιουργία ενός εργαστηρίου με αποκλειστικά ελεύθερο λογισμικό. Διεξαγωγή μαθημάτων πάνω σε εργαλεία και εφαρμογές ελεύθερου λογισμικού, συμβουλευτικές υπηρεσίες (παροχή γνώσης πάνω σε θέματα πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών με αποδέκτες εταιρείες και οργανισμούς). 


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο πατήστε Like, ή/και κοινοποιήστε το στους φίλους σας στο facebook ή/και στο twitter
Γ. Μυσιρλάκης via πηγή
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...