Το τραγούδι της ημέρας... λόγω της ημέρας: Ελευθερία Αρβανιτάκη - Τον Έρωτα ρωτάω (Μα δε σε λένε Γιάννη)

"Σπίτι χωρίς Γιάννη, προκοπή δε κάνει" λέει ο λαός. 
Το όνομα Ιωάννης, η αλήθεια είναι ότι είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα αντρικά ονόματα της Ελληνικής γλώσσας, αλλά το συναντάμε εξίσου συχνά και σε πολλές άλλες χώρες, π.χ. στα Αγγλικά ως John.
Χρησιμοποιείται περισσότερο στη νεοελληνική υποκοριστική μορφή όπως: Γιάννης, Γιάννος, Γιαννιός, Γιαννάκης (Άκης) κ.α. αλλά και μεγαλόσχημα: Γιάγκος, Γιάνναρος, Γιάννακας κ.ο.κ. Υπάρχει ακόμα το γυναικείο αντίστοιχο: Ιωάννα, Γιάννα κ.α.

Σε όλους αυτούς λοιπόν που γιορτάζουν σήμερα, αλλά και στον Πρόδρομο που από ότι μάθαμε και αυτός γιορτάζει, αφιερωμένο το τραγούδι της ημέρας... λόγω της ημέρας!!!
Δείτε στο Youtube το επίσημο videoclip, πατώντας εδώ
down time
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...