Η "Αγριόγατα" που οδηγεί μόνη της!!!

Το δοκιμαστικό όχημα, γνωστό ως “Wildcat” ή «Αγριόγατα», αναπτύχθηκε από την Βρετανική εταιρεία Bowler και τροποποιήθηκε από την BAE Systems.
Οξφόρδη: Ένα από τα πρώτα ερευνητικά εγχειρήματα στον κόσμο για τη δημιουργία ρομποτικής αυτοκίνησης, μέσω ενός αυτόνομου οχήματος, το οποίο θα μπορεί να οδηγεί μόνο του και να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις που συναντά στον δρόμο, είναι σε εξέλιξη στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.


Το δοκιμαστικό όχημα, γνωστό ως “Wildcat” ή «Αγριόγατα», αναπτύχθηκε από την Βρετανική εταιρεία Bowler και τροποποιήθηκε από την BAE Systems, με στόχο την περαιτέρω έρευνα σε συστήματα ρομποτικής αυτοκίνησης που θα επιτρέπουν στα οχήματα να συνυπάρχουν στον δρόμο με ασφάλεια και να χρησιμοποιούν πιο αποδοτικά τους αυτοκινητόδρομους. 

Σύμφωνα με το “London Press Service”, που προβάλλει τον οργανισμό για την προώθηση της διεθνούς επιχειρηματικότητας της βρετανικής Κυβέρνησης, το ερευνητικό πρόγραμμα που κόστισε πάνω από ένα εκατομμύριο στερλίνες, αναλαμβάνει τώρα το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σε συνεργασία με την BAE Systems και την Nissan.

Η «Αγριόγατα» έχει διανύσει τα τελευταία πέντε χρόνια χιλιάδες χιλιόμετρα ώστε να υποβληθεί σε δοκιμές, στο Προηγμένο Τεχνολογικό Κέντρο της BAE Systems, στο Filton της δυτικής Αγγλίας.

Το σύστημα ασφαλείας του οχήματος επιτρέπει στον οδηγό να κάθεται κανονικά εντός του οχήματος όντας εν κινήσει ή να κατευθύνει το όχημα από ένα συνοδευτικό αυτοκίνητο ή από κάποιο απομακρυσμένο σημείο. 

Το δοκιμαστικό όχημα μπορεί να αναπτύξει κατά την αυτόνομη οδήγησή του ταχύτητες μέχρι και 70 χλμ/ώρα, ενώ αποφεύγει με ασφάλεια την πρόσκρουση με άλλο όχημα, όταν τρέχει με ταχύτητές μέχρι και 25 χλμ/ώρα.
πηγή: philenews.com
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...