Το τραγούδι της ημέρας ... λόγω της ημέρας: Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Το μαχαίρι.

Ο Νίκος Καββαδίας γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 1910. 
Το τραγούδι της ημέρας... λόγω της ημέρας για σήμερα είναι "Το μαχαίρι", ένα από τα πιο γνωστά μελωποιημένη ποιήματά, ένα ποίημα που δύσκολα θα βρούμε κάποιον νέο ή μεγαλύτερο που να μη το γνωρίζει.
Εδώ σε πρώτη εκτέλεση από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και μουσική του Θάνου Μικρούτσικου.
Στίχοι: Νίκος Καββαδίας

Παρακολουθήστε/Ακούστε το στο βίντεο που βρήκαμε στο youtube. Πρόκειται για live εκτέλεση από τον Βασίλη, από live εμφάνισή του στην Πάτρα πολλά χρόνια πριν. 

down time
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...