Ειδήσεις σε τίτλους:Δουλέψτε στο Δημόσιο ... εθελοντικά!!! Εκ νέου κόψιμο σε μισθούς

Σε μειώσεις που θα φτάσουν στο 50% στο κίνητρο απόδοσης, στο επίδομα ταχύτερης διεκπεραίωσης, στο επίδομα ειδικής απασχόλησης και σε σειρά ειδικών επιδομάτων, προχωρά το οικονομικό επιτελείο. Οι απώλειες κυμαίνονται από 28 έως και 404 ευρώ τον μήνα. Επιπλέον, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου αναμένεται εξίσωση με τους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων.


Εκτός του κινήτρου απόδοσης, που δίδεται σε όλους τους υπαλλήλους, οι περικοπές των άλλων ειδικών επιδομάτων ή ειδικών παροχών θα αφορούν σε όλους τους κλάδους που έχουν τέτοια οικονομικά βοηθήματα.
Συγκεκριμένα, το κίνητρο απόδοσης ξεκινά από τα 57 ευρώ για υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης, και ανέρχεται στα 64 ευρώ για δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 90 ευρώ για τεχνολογικής εκπαίδευσης και φθάνει τα 100 ευρώ για υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Με τη μείωση του κατά 50% θα πέσει στα 28,5 , 32, 45 και 50 ευρώ αντίστοιχα.

Ειδική εισφορά υπέρ της ανεργίας

Αναδρομική ισχύ από την αρχή του χρόνου θα έχει η επιβολή ειδικής εισφοράς υπέρ της
ανεργίας 3% επί των αποδοχών των υπαλλήλων Δημοσίου των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ και των λοιπών δημόσιων φορέων, σύμφωνα με το «Έθνος». Δηλαδή, τους τελευταίους πέντε μήνες του χρόνου θα τους γίνονται κρατήσεις και για τους πρώτους επτά.
Με το πολυνομοσχέδιο ορίζεται ότι αυτές οι ειδικές εισφορές επιβάλλονται αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου του 2011. Ειδικότερα στη σχετική διάταξη διευκρινίζεται ότι οι ειδικές εισφορές, οι οποίες αναλογούν στο χρονικό διάστημα από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος του τρέχοντος μήνα, θα κατανεμηθούν ισόποσα και θα συνεισπραχθούν με τις εισφορές των επομένων μηνών του έτους 2011
Ετσι από τον επόμενο μήνα και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011 οι 450.000 πολιτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου και των δημόσιων οργανισμών θα επιβαρύνονται σωρευτικά με εισφορές και θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται κατά 7,2%.
Επειδή η κυβέρνηση δεν έχει έτοιμο το ενιαίο μισθολόγιο, συμπεριέλαβε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών (που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή) πρόβλεψη για μείωση των επιδομάτων, χωρίς όμως να αναλύονται οι λεπτομέρειες με σχετική διάταξη. Η τελευταία αναμένεται να κατατεθεί με τροπολογία.

Εξίσωση των μισθών με τον ιδιωτικό τομέα στο ενιαίο μισθολόγιο

Το αργότερο μέσα στο φθινόπωρο το ενιαίο μισθολόγιο θα είναι νόμος του κράτους και θα θέτει, σύμφωνα με το «Έθνος», μείωση της μισθολογικής δαπάνης κατά 1 με 1,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2014.
Το νέο μισθολόγιο θα εισαγάγει μία θεμελιώδη αλλαγή στο υφιστάμενο καθεστώς προσδιορισμού των βασικών μισθών:
Οι βασικοί εισαγωγικοί μισθοί κάθε εκπαιδευτικής κατηγορίας θα συγκλίνουν και σταδιακά θα εξισωθούν με εκείνους τους ιδιωτικού τομέα. Παράλληλα δεν θα ενσωματωθεί -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- κανένα επίδομα σε αυτούς.
Από τη στιγμή που θα είναι έτοιμο το νέο ενιαίο μισθολόγιο, οι προβλέψεις του θα εφαρμοστούν σε πρώτη φάση άμεσα για τους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους.
πηγή:tvxs.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...