Κάμπινγκ πολιτισμού για 9η φορά στο Αστρίτσι. Συμβαίνει ήδη!!!

Το Πολιτιστικό Κάμπινγκ διοργανώνεται για 9η φορά σε μια πανέμορφη περιοχή του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, στο Φαράγγι του Αϊ Γιάννη στη Κάτω Βρύση Αστριτσίου. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα στα μέσα του καλοκαιριού και φιλοξενεί, ως επί το πλείστον, φοιτητικές θεατρικές ομάδες αλλά και διάφορες άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες (χορός, μουσική, εικαστικά φωτογραφία κτλ). 

Να σημειωθεί ότι το Πολιτιστικό Camping έχει ξεκινήσει από το Σάββατο και θα ολοκληρωθεί την 1η Αυγούστου 2011. Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος η διοργάνωση συγκεντρώνει το ενδιαφέρον φοιτητών από ολόκληρη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα φέτος 8 φοιτητικές και ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, θα φιλοξενηθούν και θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο πανέμορφο φαράγγι του Αϊ Γιάννη. Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού κάμπινγκ, κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα λειτουργούν εργαστήρια όπως πηλοπλαστική,φλαμενκο,ψυχολογίας,υποκριτικής σε κάμερα,τσέλου,σκάκι, θεατρικό εργαστήρι, μουσικοκινητική, tango, φωτογραφία, ζογκλερικά και άλλα καθώς και σεμινάρια για πρώτες βοήθειες παρατηρησιακής αστρονομίας,παραδοσιακής κρητικής κουζίνας,πηλοπλαστικής,καλαθοποιίας και παιδικό., όλα ανοιχτά προς το κοινό. Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις που θα ξεκινάνε στις 9.30 είναι ελεύθερη.Οι συμμετέχοντες στις παραστάσεις έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να παρουσιάσουν την δουλειά τους αλλά το σημαντικότερο να μείνουν στον χώρο της κατασκήνωσης να παρακολουθήσουν τις δουλειές των άλλων ομάδων και να συμμετάσχουν στις διάφορες δραστηριότητες. Τα προηγούμενα χρόνια φιλοξενήθηκαν αρκετές ομάδες απ' όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσ/νικη, Χανιά, Ηράκλειο, Ναύπλιο κ.α.).Κάθε βραδιά στο κάμπινγκ έχει κανείς την ευκαιρία να παρακολουθήσει και από μια εκδήλωση - κατά κανόνα θέατρο ή συναυλία. Κατά τη διάρκεια της ημέρας λειτουργεί ως εργαστήριο όπου δίνεται η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να οργανώσουν εργαστήρια - σεμινάρια ανοιχτά προς παρακολούθηση σε όλους τους κατασκηνωτές αλλά και τους επισκέπτες του. Με αυτό τον τρόπο τα προηγούμενα χρόνια λειτούργησαν εργαστήρια - σεμινάρια θεάτρου, μουσικής, χορού, εικαστικών, πυλοπλαστικής, αναρρίχησης, φωτογραφίας, θεάτρου σκιών και άλλα.. Επιδίωξή είναι τα εργαστήρια να εμπλουτιστούν και να πληθύνουν. Με αυτό τον τρόπο τα προηγούμενα χρόνια λειτούργησαν εργαστήρια - σεμινάρια θεάτρου, μουσικής, χορού, εικαστικών, πυλοπλαστικής, αναρρίχησης, φωτογραφίας, θεάτρου σκιών και άλλα. 
Η σημαντικότερη διαφοροποίηση του Πολιτιστικού Κάμπινγκ από όλα τα φεστιβάλ παρόμοιου τύπου είναι ότι λειτουργεί με τη λογική της αυτό-οργάνωσης. Όλες οι «δουλειές» τις μέρες της κατασκήνωσης, ευχάριστες ή δυσάρεστες γίνονται από τους κατασκηνωτές οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά σε οτιδήποτε γίνεται.  
πηγή:patris.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...