Κάμπινγκ πολιτισμού για 9η φορά στο Αστρίτσι. Συμβαίνει ήδη!!!

Το Πολιτιστικό Κάμπινγκ διοργανώνεται για 9η φορά σε μια πανέμορφη περιοχή του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, στο Φαράγγι του Αϊ Γιάννη στη Κάτω Βρύση Αστριτσίου. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα στα μέσα του καλοκαιριού και φιλοξενεί, ως επί το πλείστον, φοιτητικές θεατρικές ομάδες αλλά και διάφορες άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες (χορός, μουσική, εικαστικά φωτογραφία κτλ). 

Να σημειωθεί ότι το Πολιτιστικό Camping έχει ξεκινήσει από το Σάββατο και θα ολοκληρωθεί την 1η Αυγούστου 2011. Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος η διοργάνωση συγκεντρώνει το ενδιαφέρον φοιτητών από ολόκληρη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα φέτος 8 φοιτητικές και ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, θα φιλοξενηθούν και θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο πανέμορφο φαράγγι του Αϊ Γιάννη. Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού κάμπινγκ, κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα λειτουργούν εργαστήρια όπως πηλοπλαστική,φλαμενκο,ψυχολογίας,υποκριτικής σε κάμερα,τσέλου,σκάκι, θεατρικό εργαστήρι, μουσικοκινητική, tango, φωτογραφία, ζογκλερικά και άλλα καθώς και σεμινάρια για πρώτες βοήθειες παρατηρησιακής αστρονομίας,παραδοσιακής κρητικής κουζίνας,πηλοπλαστικής,καλαθοποιίας και παιδικό., όλα ανοιχτά προς το κοινό. Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις που θα ξεκινάνε στις 9.30 είναι ελεύθερη.Οι συμμετέχοντες στις παραστάσεις έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να παρουσιάσουν την δουλειά τους αλλά το σημαντικότερο να μείνουν στον χώρο της κατασκήνωσης να παρακολουθήσουν τις δουλειές των άλλων ομάδων και να συμμετάσχουν στις διάφορες δραστηριότητες. Τα προηγούμενα χρόνια φιλοξενήθηκαν αρκετές ομάδες απ' όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσ/νικη, Χανιά, Ηράκλειο, Ναύπλιο κ.α.).Κάθε βραδιά στο κάμπινγκ έχει κανείς την ευκαιρία να παρακολουθήσει και από μια εκδήλωση - κατά κανόνα θέατρο ή συναυλία. Κατά τη διάρκεια της ημέρας λειτουργεί ως εργαστήριο όπου δίνεται η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να οργανώσουν εργαστήρια - σεμινάρια ανοιχτά προς παρακολούθηση σε όλους τους κατασκηνωτές αλλά και τους επισκέπτες του. Με αυτό τον τρόπο τα προηγούμενα χρόνια λειτούργησαν εργαστήρια - σεμινάρια θεάτρου, μουσικής, χορού, εικαστικών, πυλοπλαστικής, αναρρίχησης, φωτογραφίας, θεάτρου σκιών και άλλα.. Επιδίωξή είναι τα εργαστήρια να εμπλουτιστούν και να πληθύνουν. Με αυτό τον τρόπο τα προηγούμενα χρόνια λειτούργησαν εργαστήρια - σεμινάρια θεάτρου, μουσικής, χορού, εικαστικών, πυλοπλαστικής, αναρρίχησης, φωτογραφίας, θεάτρου σκιών και άλλα. 
Η σημαντικότερη διαφοροποίηση του Πολιτιστικού Κάμπινγκ από όλα τα φεστιβάλ παρόμοιου τύπου είναι ότι λειτουργεί με τη λογική της αυτό-οργάνωσης. Όλες οι «δουλειές» τις μέρες της κατασκήνωσης, ευχάριστες ή δυσάρεστες γίνονται από τους κατασκηνωτές οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά σε οτιδήποτε γίνεται.  
πηγή:patris.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...