Ειδήσεις σε τίτλους: Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών

Κατά 13,1% αυξήθηκαν το α΄ πεντάμηνο εφέτος οι αφίξεις στην Ελλάδα μη κατοίκων από το εξωτερικό, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας συνόρων που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος και δημοσιοποιήθηκαν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων (81,7%) συνολικά, σημείωσαν αύξηση 8,6%, ενώ ειδικά από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν αύξηση 1,1%. Σημαντική αύξηση εμφανίζουν οι αφίξεις από
Ρωσία (79,8%), Γαλλία (70,5%), Αλβανία (53,9%) και Ηνωμένο Βασίλειο (32,4%). Στον αντίποδα, μείωση των αφίξεων παρατηρείται από την Ιταλία (29,4%), τη Γερμανία (19,5%) και την Κύπρο (15,9%). 

Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των αφίξεων μη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη μεγαλύτερη συμμετοχή κατέχει η Βουλγαρία (10,3%) και ακολουθούν η Κύπρος (8,5%), η Γερμανία (7,8%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (7,1%). Από τις υπόλοιπες ηπείρους, σημαντική αύξηση των αφίξεων παρατηρείται από την Ασία (41,7%).

Από την ανάλυση των στοιχείων κατά μέσο μεταφοράς και σταθμό εισόδου, παρατηρείται ότι το αεροδρόμιο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης είναι το "Ελευθέριος Βενιζέλος" (40%) και ακολουθεί αυτό της Θεσσαλονίκης (6,6%).


πηγή: protothema.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...