Ειδήσεις σε τίτλους: Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών

Κατά 13,1% αυξήθηκαν το α΄ πεντάμηνο εφέτος οι αφίξεις στην Ελλάδα μη κατοίκων από το εξωτερικό, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας συνόρων που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος και δημοσιοποιήθηκαν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων (81,7%) συνολικά, σημείωσαν αύξηση 8,6%, ενώ ειδικά από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν αύξηση 1,1%. Σημαντική αύξηση εμφανίζουν οι αφίξεις από
Ρωσία (79,8%), Γαλλία (70,5%), Αλβανία (53,9%) και Ηνωμένο Βασίλειο (32,4%). Στον αντίποδα, μείωση των αφίξεων παρατηρείται από την Ιταλία (29,4%), τη Γερμανία (19,5%) και την Κύπρο (15,9%). 

Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των αφίξεων μη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη μεγαλύτερη συμμετοχή κατέχει η Βουλγαρία (10,3%) και ακολουθούν η Κύπρος (8,5%), η Γερμανία (7,8%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (7,1%). Από τις υπόλοιπες ηπείρους, σημαντική αύξηση των αφίξεων παρατηρείται από την Ασία (41,7%).

Από την ανάλυση των στοιχείων κατά μέσο μεταφοράς και σταθμό εισόδου, παρατηρείται ότι το αεροδρόμιο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης είναι το "Ελευθέριος Βενιζέλος" (40%) και ακολουθεί αυτό της Θεσσαλονίκης (6,6%).


πηγή: protothema.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...