Στην Κρήτη γεννήθηκε το πρώτο "τέλειο μωρό"


Ήρθε στον κόσμο το πρώτο τέλειο μωρό! Το υγιέστατο κοριτσάκι, βάρους 3 κιλών και 200 γραμμαρίων είδε το πρώτο φως της ζωής του στα Χανιά της Κρήτης, στην αγκαλιά της 40χρονης μητέρας του.
Η «τελειότητα» του είναι αποτέλεσμα μιας νέας μεθόδου, που ονομάζεται προεμφυτευτικός έλεγχος. Η προεμφυτευτική διάγνωση είναι μια πρωτοποριακή και επαναστατική μέθοδος
στο χώρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Σύμφωνα με αυτή, το συγκεκριμένο παιδί με μια λογική εξέλιξη της υγείας του δεν πρόκειται να παρουσιάσει σύνδρομα και χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Ο μαιευτήρας γιατρός Κώστας Πάντος εξηγεί τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία «Πριν κάνουμε τη μεταφορά των εμβρύων στη γυναίκα τα ελέγχουμε παίρνοντας ένα κύτταρο, την τρίτη ή την πέμπτη μέρα της ζωής τους, και με βιοψία τα ελέγχουμε γεννητικά για διαφορές βλάβες». Είναι το ένα από τα τρία τέλεια μωρά που έχουν γεννηθεί στη χώρα μας, αλλά η ιδιαιτερότητα του είναι ότι σε αυτό κατόρθωσαν να ελέγξουν και τα 23 ζεύγη χρωμοσωμάτων που έχει μέσα το κύτταρο, δηλαδή όλα τα χρωμοσώματα, για γονικές βλάβες και βλάβες που ενοχοποιούνται για αποβολές. Έτσι, τοποθετώντας μόνο τα υγιή έμβρυα, αυξάνεται και η πιθανότητα επιτυχίας αλλά και η πιθανότητα το συγκεκριμένο παιδί να μην έχει γενετικά προβλήματα. Η μέθοδος ξεκίνησε το 2010. Είναι η πιο καινούργια μέθοδος και εφαρμόζεται σε λίγες χώρες του εξωτερικού, προς το παρόν. Μέχρι τώρα οι επιστήμονες μπορούσαν να ελέγχουν μόνο τα 9 χρωμοσώματα τα οποία ενοχοποιούνται για γενετικές βλάβες. Τώρα ελέγχουν και τα 23, μειώνοντας στο ελάχιστο την πιθανότητα μη υγιούς μωρού. 
πηγή: metrogreece.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...