Οι γυναίκες στην Τουρκία αντιστέκονται γελώντας


Οι γυναίκες σε ολόκληρη την Τουρκία ανεβάζουν selfie φωτογραφίες στις οποίες γελούν σε όλα τα μέσα μαζικής δικτύωσης αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στις επιταγές της κυβέρνησης. Μεταξύ αυτών η δήλωση του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπουλέντ Αρίντς ότι οι γυναίκες «δεν πρέπει να γελούν δυνατά δημοσίως». 

«Οι γυναίκες δεν πρέπει να γελούν δημοσίως». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Αρίντς σε ομιλία του τη Δευτέρα σχετικά με την «ηθική διαφθορά» στην Τουρκία. «Η αγνότητα είναι πολύ σημαντική» πρόσθεσε για να υποστηρίξει τη δήλωσή του.

Η δήλωση αυτή έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις γυναίκες της Τουρκίας. Χιλιάδες έσπευσαν να αναρτήσουν στο Twitter και στο Instagram φωτογραφίες στις οποίες γελούν. Υπήρξαν περισσότερα από 300.000 tweets με τον όρο «kahkaha» (σ.σ. σημαίνει γέλιο στα τούρκικα) ενώ δημιουργήθηκα και τα hashtags #direnkahkaha («Αντισταθείτε Γελώντας») και #derenkadin («Γυναίκες Αντισταθείτε»).

Πολλοί είναι εξάλλου οι πολίτες που προτείνουν στην κυβέρνηση να επικεντρωθεί σε θέματα, όπως ο βιασμός, η ενδοοικογενειακή βία και ο γάμος των κοριτσιών σε νεαρή ηλικία κι όχι στο δημόσιο γέλιο.

«Ήταν μια εξαιρετικά συντηρητική και υπερβολική δήλωση» επισήμανε ο συγγραφέας και πολιτικός σχολιαστής Ece Temelkuran, που ακολουθείται από σχεδόν ένα εκατομμύριο χρήστες του Twitter.

Η Hazal Naz Besleyici, 23 ετών, ανέβασε μια φωτογραφία της στο Instagram με ένα μεγάλο χαμόγελο ως απάντηση και έγραψε: «Είμαι ελεύθερη και το αν θα γελάω ή όχι είναι δική μου απόφαση».

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προκαλέσει παρόμοιες αντιδράσεις πριν δυο χρόνια όταν είχε χαρακτηρίσει την άμβλωση ως «δολοφονία». Πολλές γυναίκες είχαν ανεβάσει στο διαδίκτυο φωτογραφίες με την κοιλιά τους γράφοντας: «Δικό μου το σώμα, δική μου η απόφαση».

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...