4 λόγοι για να σηκωθείτε από τον καναπέ

Γνωρίζετε ότι με την άσκηση μπορείτε να πετύχετε σε επαγγελματικό επίπεδο ή να βελτιώσετε την σεξουαλική σας ζωή; Αν βαριέστε την άσκηση, έχετε τουλάχιστον 4 ισχυρά κίνητρα για να σηκωθείτε από τον καναπέ σας. Διαβάστε τι λένε οι έρευνες και δραστηριοποιηθείτε τώρα για να αποκομίσετε τα οφέλη της άσκησης.

Θα βρείτε το δρόμο της επιτυχίας

Η άσκηση σας βοηθάει στην επιτυχία. Η καλή αεροβική ικανότητα στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής, μπορεί να αυξήσει την δύναμη του εγκεφάλου μας και να βελτιώσει τις επιδόσεις στις  σπουδές μας ανοίγοντας μας έτσι το δρόμο για καλύτερη επαγγελματική επιτυχία αργότερα στη ζωή. Τα παραπάνω υποστηρίζει μία μελέτη Σουηδών ειδικών. «Οι γιατροί γνωρίζουν εδώ και χρόνια ότι... νους υγιής εν σώματι υγιεί», ανέφερε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Τζωρτζ Κουν, καθηγητής Αναγεννητικής Νευροεπιστήμης στο Κέντρο Επιδιόρθωσης Εγκεφάλου του Πανεπιστημίου του Γκότενμπουργκ, στη Σουηδία. Η μελέτη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την συγκεκριμένη ρύση καθώς αποδεικνύει την χρησιμότητα της άσκησης όσον αφορά την επαγγελματική και προσωπική μας επιτυχία.

Θα χαμογελάτε συχνότερα

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η άσκηση έχει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης. Με ποιο μηχανισμό το πετυχαίνει αυτό; Η άσκηση αυξάνει τα επίπεδα ενδορφινών στον οργανισμό που θεωρούνται οι ορμόνες της ευτυχίας. Μάλιστα, όσοι δεν ασκούνται, έχουν διπλάσιες πιθανότητες, σύμφωνα με τους ειδικούς, να αντιμετωπίσουν συμπτώματα μελαγχολίας και να έχουν καταθλιπτική διάθεση. 


Θα θυμάστε καλύτερα

Σύμφωνα με μελέτες, η σωματική άσκηση βελτιώνει το κυκλοφορικό σύστημα και όσο καλύτερα λειτουργεί το κυκλοφορικό μας σύστημα, τόσο καλύτερα λειτουργεί και ο εγκέφαλός μας σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας.  H τακτική σωματική άσκηση διεγείρει την αναγέννηση των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου και συντελεί στην ομαλή λειτουργία του καρδιαγγειακού μας συστήματος, γεγονός που με τη σειρά του συμβάλλει στην καλύτερη οξυγόνωση του εγκέφαλου. H καλή αιμάτωση του εγκεφάλου, από την άλλη, ενισχύει τις νοητικές μας λειτουργίες, και τη μνήμη μας.

Θα βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή

Η άσκηση συμβάλλει στην αύξηση της αντοχής και των επιπέδων ενέργειας του οργανισμού γεγονός που συμβάλλει και στη βελτίωση της ερωτικής μας ζωής. Ακόμη, μέσω της άσκησης, γυμνάζονται οι μυς της λεκάνης, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει τον οργασμό ή και να βοηθήσει στην επίτευξή του.   Σύμφωνα με έρευνες, μάλιστα, όσοι άνθρωποι βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σεξ και το απολαμβάνουν περισσότερο.
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...