Στην κουζίνα: Σαλάτα με γαρίδες

Μία πρόταση για ελαφρύ βραδινό φαγητό!!!


Υλικά

Γαρίδες 400 γρ. μικρές
Αγγούρια 3 τεμ κομμένα λωρίδες
Κολοκυθάκια 2 τεμ μικρά κομμένα λωρίδες
Μαρούλι 1/2 μαρούλι
Ρόκα 1/2 ματσάκι
Κάπαρη 1 1/2 κουτάλι της σούπας
Ντομάτες 2 τεμ κομμένες
Αλάτι -πιπέρι
Δυόσμος φρέσκος 1 κουτάλι της σούπας
Παρμεζάνα 80 γρ
Για το ντρέσινγκ

Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
Μουστάρδα 1 κουταλάκι του γλυκού
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Βαλσάμικο 2 1/2 κουτάλια της σούπας
Δυόσμος ψιλοκομμένος 1/2 κουτάλι της σούπας
Αλάτι - πάπρικα
Οδηγίες

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια, τα κελύφη, αφαιρούμε με οδοντογλυφίδα το εντεράκι , τις βράζουμε περίπου 7-8 λεπτά σε κατσαρόλα με νερό,τις βγάζουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν (ή παίρνουμε έτοιμες καθαρισμένες και κατεψυγμένες, που απλά θα τις πλύνουμε πριν τις βράσουμε). Πλένουμε τα αγγούρια και τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες και τα βάζουμε σε σαλατιέρα. Πλένουμε το μαρούλι ,την ρόκα ,τις ντομάτες, τα κόβουμε και τα προσθέτουμε στην σαλατιέρα. Προσθέτουμε την κάπαρη, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο και τις γαρίδες. Χτυπάμε το ελαιόλαδο, την μουστάρδα,την ζάχαρη, το βαλσάμικο,τον δυόσμο, αλάτι, πάπρικα σε ένα σέικερ ή με την ράβδο χειρός και περιχύνουμε την σαλάτα μας.Τρίβουμε σε χοντρά κομμάτια την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...