Μία πανεύκολη συνταγή, ειδικά για... αρχάριους-ες. Απαιτείται ελάχιστος χρόνος προετοιμασίας , ενώ το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό!!!!
Υλικά:
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες, ή 8 μικρά μπούτια κοτόπουλο
1 μεταλλικό κουτί μπύρας 330ml ή και παραπάνω αναλόγως το μέγεθος της γάστρας (προτιμάμε ξανθιά μπύρα με πικρή γεύση)
Αλάτι, πιπέρι.
Προαιρετικά:
Μανιτάρια (προτείνεται)
Πάπρικα ή κάρυ
1. Πλένουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίσει.
2. Το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε μέσα σε γάστρα (κατά προτίμηση ). Προτιμάμε το ψήσιμο σε
κλειστό σκεύος γιατί κρατάει όλες τις μυρωδιές ,το φαΐ ψήνεται σταδιακά χωρίς
να καίγεται και δε χάνει τα υγρά του.
3. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.
4. Προσθέτουμε τη μπύρα μέχρι
να καλύψουμε το κοτόπουλο.
5. Ψήνουμε σε φούρνο στους 200οC για περίπου
μία ώρα, με κλειστό σκεύος. 10 λεπτά πριν κλείσουμε το φούρνο ξεσκεπάζουμε τη
γάστρα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία για να ροδίσει λίγο το κοτόπουλο.
Σερβίρεται κατά προτίμηση με ρύζι.
Εναλλακτικά:
Μπορείτε να προσθέσετε, αν είστε φίλοι αυτών των μπαχαρικών, λίγη πάπρικα (ή κάρυ). Όχι και τα δύο και σε μικρή ποσότητα, ειδικά αν θέλετε να είναι ελαφριά η γεύση του φαγητού σας.
Τέλος, ιδιαίτερη γεύση δίνουν τα μανιτάρια στο φαγητό μας. Προτείνουμε να μαγειρέψετε το μεθυσμένο κοτόπουλο με μανιτάρια γιατί εκτός ότι
αποκτούν μία ωραία γεύση λόγω της μπύρας, δίνουν επιπλέον και μία διαφορετική νότα
στο σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία,
Down Time
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας...