Τα κινητά τηλέφωνα οφείλονται για πολλά ατυχήματα !!!

Tα κινητά οφείλονται για το 25% των τροχαίων ατυχημάτων στις Η.Π.Α.
Σύμφωνα με νέα έκθεση του GHSA (Governors Highway Safety Association) περίπου ένα στα τέσσερα τροχαία ατυχήματα στις ΗΠΑ οφείλεται σε απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση. Για τη μελέτη έγινε επανεξέταση περισσότερων από 350 επιστημονικών εργασιών από το 2000 μέχρι το 2011.
Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι οδηγοί αποσπώνται πολύ εύκολα από τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ πολλές φορές
είναι αφηρημένοι κατά το μισό χρόνο της οδήγησης!
Τόσο η τηλεφωνική συνομιλία όσο και η αποστολή γραπτών μηνυμάτων, φαίνεται να είναι υπαίτιες για την πρόκληση πολλών τροχαίων ατυχημάτων, με την τελευταία, μάλιστα, να ευθύνεται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.
Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης συστάσεις ζητώντας την απαγόρευση των γραπτών μηνυμάτων για όλους τους οδηγούς, καθώς και την απαγόρευση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων (ακόμα και με συσκευές hands-free) από τους νέους οδηγούς!
πηγή: techgear.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...