Επικίνδυνα χαρακτηρίζουν τα τατουάζ μαύρης χένας

Τα δημοφιλή τατουάζ από μαύρη χέννα, τα οποία προσφέρονται στο κοινό κατά τους θερινούς μήνες σε τουριστικές περιοχές συνιστούν μία σοβαρή και επαναλαμβανόμενη απειλή για την υγεία. Πιθανές οι έντονες αλλεργικές αντιδράσεις. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, ''για να επιτευχθεί το έντονο χρώμα του τατουάζ και να έχει και μεγαλύτερη διάρκεια, προστίθεται μεγάλη συγκέντρωση χρωστικών ουσιών''.
Αυτές οι ψηλές συγκεντρώσεις χρωστικών πυροδοτούν αλλεργικές αντιδράσεις. Για σοβαρά περιστατικά, χρειάζεται επείγουσα ιατρική φροντίδα ακόμα και εισαγωγή σε νοσοκομείο.
Επίσης, οι ειδικοί του ΚΕΠΚΑ επισημαίνουν πως το τατουάζ μαύρης χέννας μπορεί να προκαλέσει και ανεπιθύμητες συνέπειες, μη αναστρέψιμες για το υπόλοιπο της ζωής του καταναλωτή, όπως ''μόνιμη ζημιά στο δέρμα, αλλεργική, εξ επαφής δερματίτιδα και ανάπτυξη πολυευαισθησίας''.
Αναφέρουν ακόμη πως, σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, με μόνιμη βλάβη, είναι συχνό φαινόμενο, μετά την εφαρμογή του τατουάζ. Μάλιστα, τα συμπτώματα εμφανίζονται, έπειτα από τρεις έως δώδεκα μέρες.

''Αθώα'' η φυσική χέννα
Σημαντικό είναι να προσδιοριστεί και η διαφορά της μαύρης από τη φυσική χέννα. Το χρώμα της πάστας με φυσική χέννα, κυμαίνεται από πράσινο μέχρι καφέ. Αν το χρώμα της πάστας, που χρησιμοποιούν οι δημιουργοί των τατουάζ είναι πιο σκούρο, τότε, πιθανότατα, έχουν προστεθεί, στην πάστα, χρωστικές.
''Αν μας πουν ότι μπορούμε να αφαιρέσουμε την πάστα, από το σημείο εφαρμογής, μετά από πάροδο μιας μόνον ώρας και θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε, πρόκειται, σίγουρα, για μαύρη χέννα. Η φυσική χέννα, για να καταφέρει να βάψει το σώμα πρέπει να παραμείνει, στο δέρμα, για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρόνο'', συνεχίζει η ανακοίνωση.
πηγή:news247.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...