Οι αγκαλιές και τα χάδια, πιο σημαντικά για τους άντρες (έρευνα)


Σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη, οι αγκαλιές και τα χάδια είναι πιο σημαντικές για τους άνδρες παρά για τις γυναίκες που βρίσκονται σε μία μακροχρόνια σχέση, προκύπτει από μία νέα, διεθνή έρευνα.
Οι ερευνητές, οι οποίοι μελέτησαν τις απαντήσεις που έδωσαν οι ενήλικες ερωτηθέντες στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Ισπανία, διαπίστωσαν επίσης ότι οι άνδρες ήταν πιθανότερο να είναι ευχαριστημένοι από τη σχέση τους και ότι τα συχνά φιλιά και οι αγκαλιές αποτελούν παράγοντα ευτυχίας για εκείνους. «Εξεπλάγην λίγο,» λέει η Τζούλια Χέιμαν, διευθύντρια του Ινστιτούτου Kinsey στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, που διεξήγαγε την έρευνα, η οποία θα δημοσιευτεί στην επιστημονική επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior.
«Ορισμένα από τα στερεότυπα που έχουμε πηγάζουν από αυτό που μας βολεύει να πιστεύουμε -- ότι οι άνδρες προτιμούν το σεξ ή οι γυναίκες την οικειότητα από το σεξ, για παράδειγμα,» προσθέτει η Χέιμαν. Οι ερευνητές εξέτασαν τις απαντήσεις 1.000 ζευγαριών και πλέον, ηλικίας 40 με 70, από πέντε χώρες, που ήταν μαζί κατά μέσον όρο 25 χρόνια.
Σε αντίθεση με τους άνδρες οι γυναίκες αισθάνονταν ευτυχέστερες όσο περνούσε ο καιρός, προέκυψε από την έρευνα. Αν ήταν με τον σύντροφό τους λιγότερο από 15 χρόνια, ήταν επίσης λιγότερο πιθανό να είναι ικανοποιημένες από την σεξουαλική τους ζωή, ενώ μετά την 15ετία το ποσοστό αυτό αυξανόταν. Οι Ιάπωνες και οι Γιαπωνέζες ήταν σημαντικά πιο ευτυχισμένοι στη σχέση τους σε σύγκριση με τους Αμερικανούς, που ήταν όμως πιο ικανοποιημένοι από τους βραζιλιάνους και τους Ισπανούς.
Συγκεκριμένα, οι Ιάπωνες ήταν περισσότερες από δύο φορές πιο ευχαριστημένοι από την σεξουαλική τους ζωή στη σχέση τους σε σύγκριση με τους άνδρες άλλων εθνικοτήτων. Οι Γιαπωνέζες και οι Βραζιλιάνες ήταν επίσης πιο πιθανό από τις Αμερικανίδες να είναι ικανοποιημένες από την σεξουαλική τους ζωή.
πηγή:kathimerini.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...