Όταν είσαι χαρούμενος... κοιτάς κατάματα


Η διάθεση επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζουμε ανθρώπους και καταστάσεις. Αυτό υποστηρίζει ο γιατρός Peter Hills, καθηγητής Ψυχολογίας ο οποίος θέλησε να ανακαλύψει πως συμπεριφερόμαστε σε περιόδους μελαγχολίας ή κατάθλιψης. Αποκάλυψε ότι απλά όταν είμαστε θλιμμένοι και βρισκόμαστε σε κάποια κοινωνική εκδήλωση, δεν κοιτάζουμε κατάματα τους άλλους, σε αντίθεση με τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε όταν νιώθουμε 
καλά και χαρούμενοι. Επιπλέον, όταν είμαστε με μελαγχολική διάθεση και συναντήσουμε κάποιον άλλον, στεκόμαστε μόνον στην εξωτερική του εμφάνιση,παρατηρώντας βέβαια τις τυχόν αλλαγές που έχει κάνει στην εμφάνισή του. Όμως, δεν ασχολούμαστε καθόλου με την διάθεση του συνομιλητή μας. Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τον καθηγητή Hills, μπορεί να προστατεύουμε τον εαυτό μας από «επιπλέον άγχος, αλλά εντείνουμε την διάθεσή μας για κοινωνική απομόνωση»!
πηγή : realbeauty.gr , φώτογραφία: en.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...