Όταν είσαι χαρούμενος... κοιτάς κατάματα


Η διάθεση επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζουμε ανθρώπους και καταστάσεις. Αυτό υποστηρίζει ο γιατρός Peter Hills, καθηγητής Ψυχολογίας ο οποίος θέλησε να ανακαλύψει πως συμπεριφερόμαστε σε περιόδους μελαγχολίας ή κατάθλιψης. Αποκάλυψε ότι απλά όταν είμαστε θλιμμένοι και βρισκόμαστε σε κάποια κοινωνική εκδήλωση, δεν κοιτάζουμε κατάματα τους άλλους, σε αντίθεση με τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε όταν νιώθουμε 
καλά και χαρούμενοι. Επιπλέον, όταν είμαστε με μελαγχολική διάθεση και συναντήσουμε κάποιον άλλον, στεκόμαστε μόνον στην εξωτερική του εμφάνιση,παρατηρώντας βέβαια τις τυχόν αλλαγές που έχει κάνει στην εμφάνισή του. Όμως, δεν ασχολούμαστε καθόλου με την διάθεση του συνομιλητή μας. Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τον καθηγητή Hills, μπορεί να προστατεύουμε τον εαυτό μας από «επιπλέον άγχος, αλλά εντείνουμε την διάθεσή μας για κοινωνική απομόνωση»!
πηγή : realbeauty.gr , φώτογραφία: en.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...