Όλα έτοιμα για την 10η Παγκρήτια Αγροτική & Εμπορική Έκθεση Αρκαλοχωρίου


Εγκαινιάζεται σήμερα Τετάρτη 27 Ιουλίου στις 8:00 το βράδυ η 10η Παγκρήτια Αγροτική – Εμπορική Έκθεση Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου, θα τελέσει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Κανελλόπουλος. Η έκθεση, που αποτελεί θεσμό για τον πρωτογενή τομέα και τα αγροτικά προϊόντα, διοργανώνεται από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου, με ανάδοχο την Άλφα Εκθεσιακή.
Με περισσότερους από 20.000 επισκέπτες και εκατοντάδες εκθέτες τόσο από την Κρήτη όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα, φέτος η έκθεση θα έχει όχι μόνο αγροτικό, αλλά και εμπορικό χαρακτήρα. Παράλληλα, στοχεύει εκτός από τον τομέα της προβολής και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και στον τομέα της ειδικής επιστημονικής ενημέρωσης των παραγωγών σε θέματα που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα. Διακεκριμένοι ομιλητές θα προσφέρουν τις γνώσεις τους σε μια σειρά εσπερίδων με διευρυμένη θεματολογία. Επιπλέον, πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων θα προσφέρει ψυχαγωγία στους επισκέπτες.
Η 10η Παγκρήτια Αγροτική – Εμπορική Έκθεση Αρκαλοχωρίου θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου, με ώρες λειτουργίας 17:30 – 22:30 τις καθημερινές και 10:30 – 14:30, 17:30 – 22:30 το Σαββατοκύριακο (διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρακάτω)


Το πρόγραμμα των ενημερωτικών εσπερίδων και των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με τη διοργάνωση στις εγκαταστάσεις της έκθεσης είναι:
ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 
20:00 Εγκαίνια Έκθεσης από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γιώργο Κανελλόπουλο.
21:30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τον Βασίλη Σκουλά & τη συμμετοχή του τμήματος χορού του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

ΠΕΜΠΤΗ 28-7-2011
ΩΡΑ 19:30
«Αποτελεσματική Δακοκτονία- εναλλακτικές μέθοδοι καταπολέμησης του Δάκου»
Ομιλητές:
Μανουσάκης Εμμ. Γεωπόνος ΔΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Ρισσάκης Στέλλιος- Γεωπόνος VIORYL SA
Βόντας Ιωάννης καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης
Λειβαδάρας Ιωάννης Ερευνητής ΙΤΕ  
Φιτσάκης Ευρικλής-εκπρόσωπος εταιρείας ΔΑΚΟ-ΦΑΚΑ
Βιολογική καλλιέργεια της Ελιάς- μέλλον και προοπτικές»
Ομιλητές:
Παπαηλιάκης Μιχαήλ –Eργαστήριο Γεωργικής Φαρμακολογίας ΤΕΙ Κρήτης
Πετράκης Δημήτρης, Πρόεδρος Συν/μου Βιοκαλλιεργητών Ενδοχώρας Ν. Ηρακλείου
ΩΡΑ 21:30 
Λαϊκό Πρόγραμμα με τους καλλιτέχνες: Χρήστο Μουρτζάκη, Γιώργο Ασσαριωτάκη, Δημήτρη Λορέντζο, Γιώργο Κουριδάκη, Παντελή Ξεκαρδάκη. Τραγούδι: Κώστας Ασσαριωτάκης & Ραφαέλλα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-7-2011 
ΩΡΑ 19:30
«Μελέτη των επτά χωρών και η αξία της  Κρητικής διατροφής» Αποστολάκη Ιωάννα διαιτολόγος-διατροφολόγος, Ε.Ε.ΔΙ.Π. Τομέας Κοινωνικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης
«Με τα βότανα τσι γής, γιατρεύονται τα πάθη» Οικονομάκης Κων/ος, γεωπόνος ερευνητής ΕΘΙΑΓΕ
«Διατροφική αξία των άγριων χόρτων της Κρήτης» Κυπριωτάκης Ζαχαρίας, Δρ.καθηγητής Συστημ. Βοτανικής ΤΕΙ  
«Κλιματική αλλαγή και Γεωργία» Κέρασμα με Κρητικά Παραδοσιακά Εδέσματα από το ΚΑΠΗ του Δήμου Μινώα Πεδιάδας
ΩΡΑ 21:30 Θεατρική Παράσταση: «Οι Όρνιθες» του Αριστοφάνη (επιμέλεια διοργάνωσης Αργυρώ Λυραράκη & Μακρογιαννάκης Μανώλης)

ΣΑΒΒΑΤΟ 31-7-2011
21:30 Κρητική Μουσική με τον Μαρίνο Πλευράκη & τη συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος Καστελλίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 31-7-2011
ΩΡΑ 19:30
«Συστήματα διαχείρισης κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων» Στεφανάκης Αλέκος (πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης) 
«Παραγωγή ποιοτικών κ ασφαλών κτηνοτροφικών προϊόντων. Ο ρόλος των σφαγείων» Σωμαράς Ζαχαρίας (Περιφερειακός Διευθυντής Κτηνιατρικής)
ΩΡΑ 21:30  Κρητική Μουσική με το Γιώργο Γλυκοκόκαλο και το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγιάς.
πηγή:digitalcrete.gr

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...