Στην κουζίνα: Πανεύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου με 5 υλικά!


Είναι δυνατόν όταν συναντάς μπροστά στα μάτια σου μία τόσο εύκολη συνταγή να μην θέλεις να την φτιάξεις αμέσως;;; Κάτι τέτοιο συνέβη σήμερα !

Είναι πανεύκολο, δροσερό και αφράτο και χρειάζεστε για να το φτιάξετε μόνο 5 υλικά, δηλαδή και οικονομικό!

Ακόμα το σκέφτεστε;

Ξεκινάμε...
Υλικά  
•225 γρ. (1 πακέτο) μπισκότα πτι μπερ 
•200 ml κρέμα γάλακτος 
•5 κ.σ. ζάχαρη άχνη (3+2)
•2 φύλλα ζελατίνης  
•3 ασπράδια αυγών  

Εκτέλεση  
1.Χτυπάτε σε πηχτή μαρέγκα τα 3 ασπράδια με τις 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη. Βάζετε τη μαρέγκα στο ψυγείο για 20′. 

2.Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολάκι σε λίγο νερό και τα αφήνετε για 4′ να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε καλά και τα ξαναβάζετε το μπολάκι με 1/2 φλ. του καφέ νερό. Λιώνετε τη ζελατίνη ή σε μεταλλικό μπολ σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς, ή σε γυάλινο μπολ στο φούρνο μικροκυμμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσουν.   

3.Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τις 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη σε σαντιγί. Προσθέτετε τη σαντιγί στη μαρέγκα, βάζετε και τη λιωμένη ζελατίνη και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ από κάτω προς τα επάνω κυκλικά, να ενσωματωθούν. 

4.Στρώνετε σε ένα πυρέξ 20 Χ 30 εκ. περίπου, μια λεπτή στρώση κρέμας σαντιγί-μαρέγκας. Από πάνω βάζετε μια στρώση μπισκότα, άλλη μια πολύ λεπτή στρώση [απλώς για να κολλήσουν τα μπισκότα] κρέμας σαντιγί μαρέγκα και μια δεύτερη στρώση μπισκότων.  

5.Απλώνετε από πάνω όλη την υπόλοιπη κρέμα, τη στρώνετε με μια μαρίζ και γαρνίρετε με τριμμένα μπισκότα. Βάζετε το μπισκοτογλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες και σερβίρετε.

συνταγή 
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε..
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...