ΝΕΟ!!! Νέος τρόπος αναζήτησης εικόνων από την Google. Δείτε πως...

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εικόνα για να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας στο Google.

Πολύ απλά!!!

1ος τρόπος
1. Μπαίνουμε στη μηχανή αναζήτησης της google www.google.gr
2. επιλέγουμε ΕΙΚΟΝΕΣ
3. εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη
εικόνα 1

4. Πάταμε αριστερό κλικ (π.χ. στην εικόνα της Σαντορίνης, είναι η τέταρτη στη σειρά) και σύρουμε την εικόνα που θέλουμε προς το πλαίσιο αναζήτησης της google, όπως εδώ...
εικόνα 2
5. Όταν εμφανιστεί το μήνυμα "απόθεση εικόνας εδώ" , αφήνουμε το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού και το αποτέλεσμα είναι αυτό. Εμφάνιση σχετικών πληροφοριών και εικόνων για τη Σαντορίνη 
εικόνα 3

2ος τρόπος
1. Πατώντας στο δεξί μέρος του πλαισίου αναζήτησης το κουμπί με τη φωτογραφική μηχανή (δείτε εικόνα 1 στο πάνω μέρος του άρθρου), εμφανίζεται αυτή η επιλογή

εικόνα 4

2. Επιλέγουμε "μεταφόρτωση εικόνας" και μετά "Επιλογή αρχείου" για να επιλέξουμε την εικόνα από κάποιο αποθηκευτικό μέσο και διαλέγουμε την φωτογραφία για την οποία θέλουμε να βρούμε πληροφορίες (εμείς εδώ δοκιμάσαμε για τον bill cosby)
εικόνα 5

το αποτέλεσμα ήταν αυτό
εικόνα 6
αποτέλεσμα
εικόνα 7

3ος τρόπος
Ο 3ος τρόπος είναι παρόμοιος με τον 2ο . Με το που πατήσουμε την φωτογραφική μηχανή, αφήνουμε ως έχει την επιλογή
"επικόλληση URL διεύθυνσης εικόνας"  και στο πλαίσιο αντιγράφουμε τη διεύθυνση της εικόνας. Πως γίνεται αυτό ;;; Συνεχίστε να διαβάζετε :)
εικόνα 8
Αντιγραφή Url διεύθυνσης εικόνας 
Έστω ότι θέλουμε να κάνουμε αναζήτηση για μία εικόνα που έχουμε αναρτήση στο facebook, π.χ. την εικόνα προφίλ της σελίδας downtime. Πηγαίνουμε στο άλμπουμ και πατάμε κλικ αριστερό πάνω στην εικόνα προκειμένου να την εμφανίσουμε σε πλήρες μέγεθος. (δειτε παρακάτω). Το κόκκινο βέλος σας δείχνει ποια είναι η διεύθυνση Url . Εκεί πάνω πρέπει να πατήσετε δεξί κλικ και "Αντιγραφή" και μετά "επικόλληση" στο πλαίσιο του Google και "αναζήτηση"
εικόνα 9

Ο νέος τρόπος αναζήτησης εικόνων είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εγείρει θέμα "ασφάλειας προσωπικών δεδομένων" , μια και ο καθένας θα μπορεί να βρει με αυτόν τον τρόπο πληροφορίες για κάτι ή κάποιον που τον ενδιαφέρει , αρκεί να έχει μία φωτογραφία του. Ίσως είναι καιρός , αν δε το κάναμε μέχρι τώρα, να φανούμε πιο προσεκτικοί  στις αναρτήσεις φωτογραφιών μας στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα , όπως το facebook και ειδικά στις επισημάνσεις(tags)!!! Σχετικό άρθρο στο down time που μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε τις επισημάνσεις σε φωτογραφίες θα βρείτε , αν πατήσετε εδώ . Σε δοκιμή που κάναμε με φωτογραφία φίλου μας , ο οποίος δεν είχε αφήσει να φαίνεται η εικόνα του δημόσια , το αποτέλεσμα ήταν θετικό, ΔΕΝ εμφανίστηκε. 
εικόνα 10


άρθρο και εικόνες: downtime
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...