Facebook: Αντιδράσεις για το Tag Suggestions και πως να το απενεργοποιήσετε


Η νέα τεχνολογία του Facebook, «Tag Suggestions» έχει φέρει έντονες παγκόσμιες  αντιδράσεις.   H νέα αυτή δυαντότητα του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου , δίνει το δικαίωμα στους χρήστες να χρησιμοποιούν ένα λογισμικό αναγνώρισης προσώπων για να ταυτοποιούν αυτομάτως τους φίλους τους μέσω φωτογραφιών. Το νέο λογισμικό συγκρίνει τις νέες φωτογραφίες που αναρτούν τα μέλη, με άλλες φωτογραφίες που προϋπήρξαν και προτείνει το όνομα του «φίλου» που αντιστοιχεί σε αυτή τη νέα φωτογραφία.  Το Facebook επισήμανε ότι όποιος χρήστης δεν θέλει το όνομά του να περιλαμβάνεται στα υποψήφια για πιθανό ταίριασμα με μια νέα φωτογραφία, μπορεί να αυτο-εξαιρεθεί, καταργώντας τη σχετική ρύθμιση (από τα Private Settings).
Πάντως, οργανώσεις προστασίας των προσωπικών δεδομένων φαίνεται να είναι περισσότερο επιφυλακτικές, θεωρώντας ότι η ιδιωτική ζωή μπορεί να παραβιάζεται. Μερικοί, φοβούνται ότι τελικά η τεχνολογία αυτή θα "βοηθήσει" στην αναζήτηση προσώπων απλώς μέσω μιας φωτογραφίας , π.χ. στο μέλλον κάποιος να φωτογραφήσει απλώς κάποιον άλλο στο δρόμο και μετά, μέσω διαδικτύου, να ανακαλύψει ένα σωρό πράγματα για αυτόν (!!!)

 
Οδηγίες απενεργοποίησης:
1. Στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης πατήστε Λογαριασμός --> Ρυθμίσεις Απορρήτου και έπειτα επιλέξτε Προσαρμογή Ρυθμίσεων.
2. Πατήστε το κουμπί Επεξεργασία Ρυθμίσεων


3. Eπιλέξτε "Απενεργοποιημένο" όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα και έπειτα "Εντάξει"


άρθρο: Downtime με πληροφορίες από protothema.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...