Ήρθε η ώρα για μπάνια , αλλά με προσοχή!!! Τι πρέπει να προσέχετε ...

Πλάτσα πλούτσα και μπλουμ μπλουμ και οι πρώτες βουτιές ξεκίνησαν ήδη!!!
Ωραία η θάλασσα, η ηλιοθεραπεία , τα κουβαδάκια και τα κάστρα στην άμμο, οι ρακέτες και οι παρέες με τις μπύρες στην παραλία, αλλά για να δούμε τι πρέπει να προσέξουμε όταν πάμε το "απολλώνειο κορμί" μας στην παραλία :

1. Δεν απομακρυνόμαστε από την ακτή, ειδικά αν κολυμπάμε μόνοι!!! Αν είμαστε κουρασμένοι ειδικά, αυτό το ενδεχόμενο πρέπει να είναι απαγορευτικό... Για σκέψου λίγο, η επιστροφή θα είναι περισσότερο κουραστική !!!
2. Δεν αφήνουμε ποτέ μόνα τα παιδιά στην παραλία χωρίς επιτήρηση, για κανένα λόγο!!!
3. Καλό είναι να βουτάμε σε περιοχές που γνωρίζουμε ή/και έχουμε ξαναπάει. Μόνο τότε θα ξέρουμε το βάθος του βυθού, αν έχει ρεύματα κλπ
4. Όχι πολύ ώρα στον ήλιο, ειδικά στο 1ο μπάνιο. Οι γιατροί προειδοποιούν , κίνδυνος για εγκαύματα, ηλίαση , ζάλη.
5. Κουραστήκαμε κολυμπώντας. Δε χρειάζεται πανικός, μόνο να παραμείνουμε για λίγο ακίνητοι και ανάσκελα στη θάλασσα, μέχρι να ξεκουραστούμε λίγο και να επιστρέψουμε σιγάααααα σιγάααααααα στην ακτή!
6. Πάθαμε κράμπα;;; Και πάλι, όχι πανικός!!! Χαλαρώνουμε το σημείο του σώματος που έπαθε κράμπα , κάνουμε και απαλές κινήσεις στο σημείο αυτό και με αργό ρυθμό επιστρέφουμε στην ακτή.
7. Δεν ξεπερνάμε τις σημαδούρες, έξω από αυτές κινούνται ταχύπλοα σκάφη!!!
8. Αν υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα, ο οποίος ζητάει βοήθεια και δεν μπορείτε να τον βοηθήσετε, ζητήστε και σεις βοήθεια από κάποιον άλλο. Αν υπάρχει ναυαγοσώστης, ακόμα καλύτερα, ζητήστε από αυτόν!
9. Αν η θάλασσα έχει μεγάλα κύματα, προσέξτε και σεις και κυρίως τα παιδιά που συνοδεύεται. Καθώς επιστρέφουν πίσω τα κύματα , είναι επικίνδυνο να παρασύρουν ένα παιδί.
10. Προτιμάτε να κολυμπάτε με παρέα!!! 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ !!! SOS
Δεν κουμπάμε με το στομάχι γεμάτο , είτε από φαγητό , είτε από ποτό , είτε και από τα 2. Δώστε στο πεπτικό σας σύστημα τη δυνατότητα να αφομοιώση την τροφή. Σε αντίθετη περίπτωση, αν κολυμπήσουμε αμέσως μετά το φαγητό , το αίμα που χρειάζεται για να χωνέψουμε και θα έπρεπε να βρίσκεται στο στομάχι, θα στραφεί προς τους μύες που χρειάζονται και αυτή ενέργεια για την κολύμβηση. Υπάρχει τάση για έμετο , πιθανή αναρρόφηση και τελικά πνιγμό... κάτι που δε θέλουμε φιλαράκια!!!

Καλά μπάνια!!!

άρθρο: downtime
πηγή: in.gr

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...