Ειδήσεις σε... τίτλους: Οι ... "πλούσιοι" της φτώχειας!!! Μειώνεται το αφορολόγητο

Στα 6.000 ευρώ αναμένεται να μειωθεί το αφορολόγητο όριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Για τους μισθωτούς το «ψαλίδι» εκτιμάται ότι το νέο όριο θα διαμορφωθεί στα 8.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, η πρόταση που φαίνεται να κυριαρχεί είναι η μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και αγρότες στα 8.000 από 12.000 ευρώ σήμερα, στην καλύτερη περιπτωση στα 10.000€.
Αυτό σημαίνει:
8.000 ετησίως για ένα μισθωτό σημαίνει ότι τα έσοδα του μηνιαίως θα είναι:
8.000/12=666,66 (;;;)
Θεωρεί, δηλαδή η κυβέρνηση ότι μόνο οι φορολογούμενοι που έχουν ανώτατο μηνιαίο εισόδημα 667 euro, ας το στρογγυλοποιήσουμε για να μη ... "σκιάζεστε", αυτοί και μόνο αυτοί τότε δεν "οφείλουν" στο κράτος. Σε περίπτωση δηλάδη, που κάποιος μισθωτός λαμβάνει μηνιαίως , ας πούμε... 700 €,700*12=8400€ θα πρέπει να φορολογηθεί για τα 400 euro. Για να καταλάβουμε δηλαδή, θέλετε να μας πείτε ότι τα 700 ευρώ θεωρούνται πάρα πολλά , ότι με αυτά τα χρήματα μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας ένας φορολογούμενος για να φορολογείται κιόλας σα να πρόκειται για κάποιο... πλούσιο;;; Τα 700 ευρω δηλαδή σε κατατάσσουν στην κατηγορία των "οικονομικά ευκατάστατων" ;;;  Κι όλα αυτά όταν οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ αυξάνονται συνεχώς, η βενζίνη το ίδιο, η κυβέρνηση για άλλη μια φορά ανακοινώνει αύξηση των τελών κυκλοφορίας, ετοιμάζεται η επιβολή ενιαίου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Μήπως τελικά Κύριοι, πρέπει να γίνουμε και εμείς "τίμια μεγαθήρια" , να δηλώνουμε χιλιάδες ευρώ ετησίως από διάφορες "αγνώστου πατρός" δραστηριότητες, για να έχουμε και εμείς φοροαπαλλαγές;;; Τελικά, ποιος είναι ο φτωχός και ποιος ο πλούσιος σε αυτή τη χώρα;;;

άρθρο: downtime


Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...