To τραγούδι της ημέρας... λόγω της ημέρας (2 Δεκεμβρίου): Nelly Furtado - Say it right

Η Νέλλυ Φουρτάντο (αγγλικά: Nelly Furtado), γεννημένη στις 2 Δεκεμβρίου 1978 στην Βικτωρία, Βρετανική Κολομβία στον Καναδά, είναι Καναδή τραγουδίστρια πορτογαλικής καταγωγής. Έχει πουλήσει 20 εκατομμύρια αντίτυπα άλμπουμ παγκοσμίως και 18 εκατομμύρια αντίτυπα singles, φτάνοντας συνολικά τα 40 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
Η Φουρτάντο έγινε γνωστή το 2000 όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ Whoa, Nelly!, το οποίο συμπεριλάμβανε το βραβευμένο με Grammy τραγούδι "I'm Like a Bird". Το 2003 έγινε μητέρα και κυκλοφόρησε το δεύτερο και λιγότερο επιτυχημένο άλμπουμ Folklore αλλά το 2006 επέστρεψε στην κορυφή με το άλμπουμ Loose που περιείχε τις επιτυχίες "Promiscuous", "Maneater", "All Good Things (Come to an End)" και "Say It Right". Το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της ισπανόφωνο άλμπουμ με τίτλο Mi Plan, για το οποίο κέρδισε βραβείο Latin Grammy. Το 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο best of άλμπουμ με τίτλο The Best of Nelly Furtado.

περισσότερες πληροφορίες στην el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...