Συνέβη τότε στις 14 Δεκεμβρίου



γεννήθηκαν οι:
1503 - Νοστράδαμος, Γάλλος αστρολόγος
Ο Μισέλ ντε Νοστρεντάμ ή απλά Νοστράδαμος (Γέννηση:14 Δεκεμβρίου/21 Δεκεμβρίου 1503, γαλ. Michel de Nostredame, λατ. Nostradamus) ήταν ένας Γάλλος φαρμακοποιός και φημισμένος μάντης, ο οποίος είχε εκδώσει συλλογές προφητειών που έγιναν παγκοσμίως γνωστές έκτοτε. Είναι περισσότερο γνωστός για το βιβλίο του Les Propheties (Οι Προφητείες), η πρώτη έκδοση του οποίου εμφανίστηκε το 1555 και από τότε έχει δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό του, το οποίο του αποδίδει την πρόβλεψη πολλών μεγάλων ιστορικών γεγονότων.
Αντιθέτως, οι περισσότερες ακαδημαϊκές πηγές υπογραμμίζουν πως ο συσχετισμός μεταξύ παγκόσμιων γεγονότων και τετράστιχων του Νοστράδαμου είναι είτε κυρίως προϊόν λανθασμένων ερμηνειών και μεταφράσεων, συχνά ηθελημένων, είτε πολύ ισχνός, ώστε να μπορεί να τεκμηριώσει την πραγματική ικανότητα πρόβλεψης του δημιουργού τους. Επιπλέον, δεν υπάρχει απόδειξη ότι ποτέ κάποιος έχει ερμηνεύσει τόσο ενδελεχώς κάποιο από τα τετράστιχα του Νοστράδαμου, ώστε να "προλάβει" κάποιο γεγονός πριν αυτό λάβει χώρα.
Ωστόσο, αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον για το έργο και τη ζωή αυτού του εκπροσώπου της γαλλικής Αναγέννησης, με μεγάλη επιρροή στη σύγχρονη κουλτούρα. Οι προφητείες του έχουν συχνά ταυτιστεί με τα αποτελέσματα του λεγόμενου Κώδικα της Βίβλου, αλλά και άλλων φερόμενων ως προφητικών έργων.


1546 - Τυχό Μπραχέ, Δανός αστρονόμος
1895 - Πωλ Ελυάρ, Γάλλος ποιητής
1909 - Έντουαρντ Τατούμ, Αμερικανός γενετιστής
1946 - Τζέιν Μπέρκιν, Αμερικανίδα ηθοποιός
1965 - Αλιόσα Ασάνοβιτς, Κροάτης ποδοσφαιριστής
1979 - Μάικλ Όουεν, Άγγλος ποδοσφαιριστής


πέθαναν οι:
1799 - Τζορτζ Ουάσινγκτον, πρώτος πρόεδρος των Η.Π.Α.
1989 - Αντρέι Ζαχάρωφ, Ρώσος φυσικός, κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης


περισσότερες πληροφορίες στην el.wikipedia.org

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...