Το τραγούδι της ημέρας... λόγω της ημέρας(27-12-2011): ΑΦΙΕΡΩΜΑ Χάρις Αλεξίου με 5 τραγούδια... στην τύχη!


Είναι μία από τις δημοφιλέστερες και τις πλέον όμορφες Ελληνίδες τραγουδίστριες, ενώ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ελληνικού τραγουδιού από τη δεκαετία του '70. 
Τι να πρωτοπεί κανείς για την Χαρούλα, όπως έχουμε συνηθίσει να την αποκαλούμε;;; Για την Χαρούλα, που μας έχει συντροφεύσει ατελείωτες ώρες μοναξιάς, παρέας, έρωτα!!! 
Από πολλούς θεωρείται η καλύτερη γυναικεία φωνή που έχει περάσει από το μουσικό στερέωμα της Ελλάδας. Για να μην αδικήσουμε κάποιες άλλες κυρίες, ας πούμε μία από τις καλύτερες!!! Η αποδοχή της όμως ήταν καθολική ακόμα και στους συναδελφικούς της κύκλους. Ο Στέλιος Καζαντζίδης, μάλιστα, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το 1993, είχε χαρακτηρίσει τη φωνή της Αλεξίου ως μεγάλη φωνή, ό,τι καλύτερο έχει βγάλει αυτός ο τόπος .
Η Χάρις Αλεξίου έχει συνεργάστηκε με -όλους σχεδόν- τους μεγάλους τραγουδιστές, μουσικοσυνθέτες και στιχουργούς- παλαιότερους και νεότερους, είτε δισκογραφικά, είτε σε μουσικές σκήνες/ πίστες/ συναυλίες: Μάνο ΛοΐζοΜανώλη Ρασούλη,Βασίλη ΠαπακωνσταντίνουΓιάννη ΠάριοΔήμητρα Γαλάνη,Γιώργο ΝταλάραΆννα ΒίσσηΆλκηστη ΠρωτοψάλτηΕλευθερία ΑρβανιτάκηΜίκη ΘεοδωράκηΜάνο ΧατζιδάκιΝικόλα ΆσιμοΓιώργο ΖαμπέταΓιάννη ΣπανόΘάνο ΜικρούτσικοΛευτέρη ΠαπαδόπουλοΜάνο ΕλευθερίουΛίνα ΝικολακοπούλουΣωκράτη ΜάλαμαΑλκίνοο ΙωαννίδηΓιάννη ΣπάθαΝίκο ΠορτοκάλογλουΑφροδίτη ΜάνουΛαρεύντη ΜαχαιρίτσαΓιάννη Κότσιρα και πολλούς άλλους. Έχει εμφανιστεί στις κορυφαίες αίθουσες του κόσμου και έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις.

Έχει ηχογραφήσει πάνω από 30 προσωπικούς δίσκους. Παρ'οτι η ίδια δεν συνηθίζει να αναφέρεται στις πωλήσεις των δίσκων της, σύμφωνα με την έρευνα του Πέτρου Δραγουμάνου (2009), η Χάρις Αλεξίου είναι στην 1η θέση, μεταξύ των τραγουδιστριών και συνολικά στην 3η, πίσω από τους Γιώργο Νταλάρα και Γιάννη Πάριο, της κατάταξης με τις περισσότερες πωλήσεις προσωπικών δίσκων που έχουν γίνει χρυσοί ή πλατινένιοι από το 1970 έως το 2009. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οκτώ (8) από τους προσωπικούς της δίσκους έχουν ξεπεράσει τις 100.000 πωλήσεις, η μόνη (γυναίκα) τραγουδίστρια που το έχει καταφέρει στην Ελληνική Δισκογραφία. 
Το γεγονός ότι οι προαναφερόμενοι προσωπικοί δίσκοι χαρακτηρίζονται από διαφορετικά μουσικά στυλ (δημοτικά, ρεμπέτικα, παλιά, σύγχρονα και έντεχνα λαϊκά, μπαλάντες), εμπεριέχουν τραγούδια διαφόρων συνθετών και έχουν εκδοθεί μεταξύ σχεδόν σταθερών χρονικών διαστημάτων από το 1977 έως το 2003, αποδεικνύει αφενός την αδιαμφισβήτητη προσφορά της Χάριτος Αλεξίου στα μουσικά πράγματα του τόπου και αφετέρου τη συνεπή και αδιάλειπτη επαφή της με τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια. 

Καθολική είναι και η αποδοχή της από τους συναδέλφους της στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Ο Στέλιος Καζαντζίδης στη συνέντευξή του στο Θανάση Λάλα στην εκπομπή "Φάρμα των Ανθρώπων" στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το 1993 είχε χαρακτηρίσει τη φωνή της Αλεξίου ως μεγάλη φωνή, ό,τι καλύτερο έχει βγάλει αυτός ο τόπος .
Γεννήθηκε στη Θήβα το 1950 και από το 1958 ζει στην Αθήνα.

άρθρο down time με πληροφορίες στην el.wikipedia.org


Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...