10 πράγματα που θα σε κάνουν πιο ήσυχο κι ευτυχισμένο!

24/09/2015

Η ευτυχία δεν είναι στόχος, είναι κατάσταση. Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι, παρόλο που νιώθουν χαρά όταν επιτυγχάνουν τους στόχους τους, η καθημερινή ευτυχία είναι το ζητούμενο. Η εκπλήρωση των ονείρων δίνει χαρά αλλά δεν αντικαθιστά τη λύπη. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να σταματήσουμε μικρές αρνητικές συνήθειες που μας ρίχνουν και μας στερούν την καθημερινή χαρά. Ο καθένας μπορεί να το πετύχει. Δείτε παρακάτω δέκα απλά βήματα:

1. Σταμάτα να ζηλεύεις. 
Κάποιοι θεωρούν ότι η σύγκριση του εαυτού τους με άλλους λειτουργεί. Θα μπορούσε, αν ο σκοπός ήταν ο συναγωνισμός, η έμπνευση, η δημιουργία στόχων. Αρχίζει να γίνεται επιβλαβής όταν τα επιτεύγματα των άλλων επιφέρουν φθονερά συναισθήματα. Κόψ' το και θα έχεις περισσότερο χρόνο να εστιάσεις σε όσα μπορείς να πετύχεις εσύ, παρά σε ό, τι πετυχαίνουν οι άλλοι.  

2. Μη φοβάσαι την αλλαγή.
Συχνά, ακόμα κι αν η τρέχουσα κατάσταση είναι χάλια, πολλοί αρνούνται να μετακινηθούν. Γνωρίζουν ότι δεν είναι καλά εκεί που βρίσκονται, αλλά φοβούνται το καινούριο ακόμα περισσότερο. Αν αποβάλλεις αυτό τον φόβο, νέοι κόσμοι θα βρεθούν μπροστά σου για να ανακαλύψεις. Η ικανότητα της αλλαγής και η κατά μέτωπο αντιμετώπισή της είναι το πιο συναρπαστικό συναίσθημα που μπορεί κάποιος να βιώσει.  

3. Μετρίασε τον έλεγχο.
Παρόλο που πολλοί επιθυμούν να ελέγχουν πλήρως τις ζωές τους (και πιθανότατα τις ζωές των άλλων), δεν γίνεται να ελέγξουν τα πάντα. Όσο σκληρά κι αν προσπαθείς, δεν έρχονται όλα όπως θα τα ήθελες. Μόλις οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι συγκεκριμένα πράγματα και καταστάσεις είναι πέρα από τον έλεγχό τους, γίνονται πιο δεκτικοί σε όσα τους προσφέρει η ζωή.  

4. Σταμάτα να δουλεύεις υπερωρίες.
Η επαγγελματική ανέλιξη οδηγεί πολλούς στις υπερωρίες. Είναι σημαντικό να εκπληρώσεις τα όνειρά σου, αλλά χρειάζεται ισορροπία για να είσαι χαρούμενος. Η κατάκτηση στόχων που αξίζουν είναι θεμιτή, η αφιέρωση χρόνου σε άλλα σημαντικά στοιχεία της ζωής (οικογένεια, φίλοι, χόμπι) είναι όμως ακόμα σημαντικότερη.  

5. Σταμάτα να κατηγορείς τους άλλους
Μερικές φορές τα πράγματα πάνε στραβά. Είτε πρόκειται για τα εργασιακά, ή για άλλους τομείς, οι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να ρίξουν ευθύνες σε κάτι ή κάποιον. Είναι σαν αμυντικός μηχανισμός: δεν θέλουμε να νιώθουμε υπεύθυνοι για οτιδήποτε κακό προκύπτει. Αν το σταματήσουμε, θα εστιάσουμε στην εύρεση λύσεων για να εξέλθουμε από τη δύσκολη κατάσταση.  

6. Κόψε τη γκρίνια
 Οι άνθρωποι που διαρκώς παραπονιούνται, όχι μόνο καταστρέφουν τη δική τους ευτυχία αλλά και των άλλων. Αυτό που μπορείς σίγουρα να ελέγξεις είναι οι αντιδράσεις σου σε άβολες καταστάσεις. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σταματήσεις να γκρινιάζεις και να αρχίσεις να βλέπεις τα προβλήματα με νέα προοπτική.  

7. Δεν είναι ανάγκη να έχεις πάντα δίκιο
Κανείς δεν διαθέτει το χάρισμα να γνωρίζει τα πάντα. Γιατί λοιπόν κάποιοι επιμένουν ότι έχουν διαρκώς δίκιο; Ακόμα κι αν ίσχυε, θα άξιζε να διαφωνούν γι' αυτή τους την πεποίθηση; Μερικές φορές, πρέπει να βάζεις πιο πάνω τις διαπροσωπικές σου σχέσεις, από το να είσαι (και να αποδεικνύεσαι) σωστός.   

8. Ξεπέρασε τα όρια
Πολλοί πιστεύουν όχι μόνο ότι απλά δεν μπορούν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους, αλλά ούτε καν να τα προσεγγίσουν. Το αίσθημα της ανικανότητας, η πεποίθηση ότι οι ικανότητές σου είναι περιορισμένες, είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ευτυχία. Αν οι άνθρωποι ξεπεράσουν αυτό τον σκόπελο, θα έρθουν αντιμέτωποι με ανεξάντλητες ευκαιρίες.  

9. Απομάκρυνε τις κακές επιρροές 
Οι άνθρωποι επηρεάζονται εύκολα από τους γύρω τους. Είμαστε κοινωνικά όντα και υιοθετούμε συνήθειες και αξίες όσων μας περιβάλλουν. Οι κακές φιλίες που μας κάνουν να είμαστε "λιγότεροι" από αυτό που μπορούμε, μας εμποδίζουν από την ευτυχία που αξίζουμε. Πρέπει να περιστοιχιζόμαστε από ανθρώπους που μας εμπνέουν και μας οδηγούν να ζούμε τη ζωή στο μέγιστο.  


10. Ξέχνα το παρελθόν 
Το παρελθόν είναι γεμάτο εμπειρίες, καλές και κακές. Οι εμπειρίες αυτές μάς καθορίζουν. Το παρελθόν δεν πρέπει να καταντά καταγραφή περιστατικών για τα οποία οι άνθρωποι μετανιώνουν, αλλά πηγή σοφίας που μας κάνει καλύτερους ώστε να έχουμε τη χαρούμενη ζωή που αξίζουμε. 

Πηγή: www.lifo.gr
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...