Αυτά είναι τα 5 χόμπι που μας κάνουν εξυπνότερους...

13/09/2015
Για καιρό, υπήρχε η πεποίθηση πως είμαστε γεννημένοι με ένα συγκεκριμένο επίπεδο ευφυΐας και το καλύτερο που είχαμε να κάνουμε ήταν να ζούμε με βάση τις δυνατότητες μας.
Πλέον, όμως, οι επιστήμονες απέδειξαν πως μπορούμε να αυξήσουμε την ευφυΐα μας διασκεδάζοντας παράλληλα.
Ακολουθεί μια λίστα με 5 χόμπι που θα σας κάνουν εξυπνότερους:
  • Εκμάθηση μουσικού οργάνου
Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου, όχι μόνο μας κάνει δημιουργικούς, αλλά βοηθά τις αναλυτικές μας ικανότητες, τη γλώσσα, τα μαθηματικά, ενώ αποκτούμε και λεπτές κινητικές δεξιότητες.
Αυτό που βάζει τη μουσική ένα επίπεδο υψηλότερα από άλλες δραστηριότητες, π.χ. αθλήματα, είναι το ότι ενισχύει το μεσολόβιο που συνδέει τα ημισφαίρια του εγκεφάλου με τη δημιουργία νέων συνδέσεων.
Αυτό βοηθά τη συνολική λειτουργία του εγκεφάλου ανεξαρτήτως ηλικίας.
  • Διάβασμα
Τα πλεονεκτήματα του διαβάσματος είναι ίδια ασχέτως αν διαβάζετε κάποιο βιβλίο ή μια εφημερίδα. Η ανάγνωση μειώνει το στρες και αυξάνει τους τύπους νοημοσύνης. Αυτό βοηθά στην επίλυση προβλημάτων, στη συγκέντρωση γνώσης που σχετίζεται με το να κάνουμε καλύτερη την καθημερινή μας ζωή αλλά και την ακριβή ερμηνεία και ανταπόκριση στα συναισθήματα άλλων ανθρώπων.
Στην εργασία μας αυτό μεταφράζεται ως κατανόηση το πως γίνονται τα πράγματα αλλά και ανάπτυξη διευθυντικών ικανοτήτων.
  • Τακτική ασκηση
Η τακτική άσκηση είναι πολύ αποτελεσματική από τις δυνατές προπονήσεις, μια φορά στο τόσο. Οταν ασκείστε τακτικά, μια πρωτεΐνη του σώματος μας, που βοηθά τη μνήμη, τη μάθηση και τη συγκέντρωση διαχέεται στα κύτταρα.
Ορισμένοι επιστήμονες εικάζουν πως η καθιστική ζωή σε παρατεταμένες χρονικές περιόδους επηρεάζει και εμποδίζει τη διασπορά αυτής στο σώμα μας, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος μας να μην λειτουργεί, όπως θα μπορούσε.
  • Μία νέα γλώσσα
Ερευνες έχουν δείξει πως οι δίγλωσσοι άνθρωποι είναι καλύτεροι στην επίλυση γρίφων από αυτούς που μιλούν μία γλώσσα. Η επιτυχής εκμάθηση νέων γλωσσών επιτρέπει στον εγκέφαλό μας να εκτελέσει καλύτερα τυχόν απαιτητικές πνευματικές εργασίες.
Επιπλέον, μιλώντας τουλάχιστον δύο γλώσσες επηρεάζει θετικά την ικανότητα μας να παρακολουθούμε το περιβάλλον, ενώ κατευθύνεται καλύτερα και η προσοχή μας σε διάφορες διαδικασίες.
  • Εξάσκηση μυαλού
Sudoku, γρίφοι, παζλ, επιτραπέζια παιχνίδια κ.τ.λ επηρεάζουν τις νευρικές οδούς και ουσιαστικά κάνουν τον εγκέφαλό μας να αναδιοργανωθεί.
Οταν τα νευρικά κύτταρα ανταποκριθούν στους νέους τρόπους, αυξάνετε και η ικανότητά μας να βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές, να κατανοούμε τις αιτίες και τις επιπτώσεις συμπεριφορών και συναισθημάτων.
Πηγή: iefimerida.gr via http://www.otherside.gr
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε... 
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...