Kινητά και tablets που διπλώνουν με μια κίνηση από τους φοιτητές του ΕΜΠ (εικόνες)

Πως θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να πάρετε το κινητό σας ή το tablet σας, να το διπλώσετε και με μία κίνηση να το τοποθετήσετε στην τσέπη σας;
Αυτή την καινοτομία, δηλαδή την ευκαμψία διάφορων υλικών, έχει βάλει μπρος η Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).
Μαθητές και ερευνητές του ΕΜΠ έχουν ήδη βρει όλα όσα χρειάζονται για την κατασκευή και εκτύπωση σειράς συσκευών που θα διευκολύνουν τη ζωή μας, αλλά κυρίως θα βοηθήσουν σε επιστημονικά πεδία.
Η καινοτομία της ομάδας του ΕΜΠ ονομάζεται «έξυπνη τεχνική εκτύπωσης λειτουργικών και μικροδιατάξεων με λέιζερ».
«Η ιδέα τους δεν θα βασίζεται στη χρήση του ψεκασμού, αλλά στο λέιζερ.Η ιδέα είναι η εξής:
Τα υλικά που επιθυμούμε να εκτυπωθούν,τοποθετούνται πάνω σε διαφανή πλακίδια και σε τέτοια θέση, ώστε να «κοιτάζουν» το υπόστρωμα και να βρίσκονται σε μικρή απόσταση από αυτό. Ένα λέιζερ που βρίσκεται πίσω από το πλακίδιο εκτοξεύει παλμούς λέιζερ που, φτάνοντας στο υλικό, κάνουν μια μικρή ποσότητά του να εκτιναχθεί και να «κολλήσει» στο κατάλληλο σημείο πάνω στο υπόστρωμα, όπου σχηματίζεται το προϊόν που τυπώνουμε.
Η χρήση του λέιζερ απευθύνεται κυρίως σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, όπως για παράδειγμα στη βιοϊατρική. Σε αυτή την περίπτωση,μπορούν να κατασκευαστούν βιοαισθητήρες για την ανίχνευση,για παράδειγμα, βλαβερών ουσιών για το περιβάλλον. Κάθε βιοαισθητήρας αποτελείται από βιολογικό υλικό που ανταποκρίνεται στο κατάλληλο, κάθε φορά, φυσικό ή χημικό ερέθισμα και ένα ηλεκτρονικό ή οπτικό κύκλωμα, το οποίο μετατρέπει αυτή την απόκριση σε ηλεκτρικό σήμα.Οι βιοαισθητήρες που, όπως αναφέραμε,είναι συσκευές ανίχνευσης, έχουν μεγάλη γκάμα εφαρμογών,όπως στην ύπαρξη συγκεκριμένων ουσιών στο περιβάλλον και φυτοφαρμάκων στον υδροφόρο ορίζοντα», εξήγησε η υπεύθυνη της ομάδας,κυρία Ζεργιώτη στο ΣΚΑΙ.
Οι υπεύθυνοι της ομάδας του τμήματος, πρόκειται δηλαδή να υλοποιήσουν ένα φορητό πρωτότυπο, το οποίο θα λειτουργεί ως εκτυπωτής λειτουργικών υλικών με χρήση laser για την ανάπτυξη υβριδικών συστημάτων.  Οι ίδιοι μάλιστα, αποφάσισαν  να παρουσιάσουν το τελικό αποτέλεσμα στον 3ο διαγωνισμό του «Η Ελλάδα Καινοτομεί!», ώστε να επικοινωνήσουν με τον επενδυτικό κόσμο της αγοράς και να προβάλλουν την τεχνολογίας τους.
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...