Πώς να μεγαλώσετε ευτυχισμένες: 18 συμβουλές από μία μεγάλη Κυρία προς τις μικρότερες

Το όνομά της είναι Margaret Manning και μοιράζεται μαζί μας ορισμένες συμβουλές για το πώς να γεράσετε ευτυχισμένοι. Όταν συμπλήρωσε τα 60 είπε στον εαυτό της ότι ήρθε η στιγμή να κάνει κάτι εποικοδομητικό, κάτι που θα βοηθούσε τους άλλους. Αποφάσισε να παραιτηθεί από τη δουλειά της για να ξεκινήσει ένα αρκετά δημοφιλές έργο με την ονομασία Sixty and me, έναν οργανισμό για γυναίκες άνω των 60.

Στην ιστοσελίδα της, κάθε γυναίκα μπορεί να μιλήσει για τη ζωή της, για τα πράγματα που έχει καταφέρει και για τα πράγματα που έχει μάθει. Παράλληλα, η Margaret Manning έχει αναλάβει ένα ακόμη ενδιαφέρον έργο: να βοηθήσει τις νεότερες γυναίκες να σταματήσουν να φοβούνται τις ρυτίδες που εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου, να κάνουν τον εαυτό τους καλύτερο και να γεράσουν ευτυχισμένες.
Σύμφωνα με όσα μας εξηγεί η ίδια, έχει ξαφνιαστεί από τον αριθμό των ανθρώπων, κυρίως γυναίκες, που αισθάνονται ότι έχουν ήδη χάσει τη νεότητά τους μόλις γίνονται 30 ετών. Γι” αυτόν το λόγο, μας έδωσε ορισμένες συμβουλές για όλες τις γυναίκες, από 30 ετών και πάνω που έχουν αρχίσει να υποφέρουν από μικρές υπαρξιακές κρίσεις και αναρωτιούνται αν η ζωή τους έχει κάποιο νόημα, στόχο ή αξία.
Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτήν την κατηγορία, αν είστε μεταξύ 30 με 50 ετών, συνεχίστε να διαβάζετε αυτές τις ενημερωτικές συμβουλές. Σίγουρα θα σας κάνουν να αναλογιστείτε μερικά πράγματα.

Συμβουλές από μια 60χρονη γυναίκα για τις νεότερες

  • Να θυμάστε πάντα ένα πράγμα: έχετε μόνο μια ζωή και δεν αξίζει να τη σπαταλάτε με τη δυστυχία ή την ανησυχία για διάφορα πράγματα τα οποία στην ουσία δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία.
  • Να βλέπετε πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Να είστε θετικές.
  • Να δίνετε αξία στο παρόν, στο «εδώ και τώρα». Είναι το μόνο πράγμα που είναι πραγματικά σημαντικό.
  • Να ζείτε την κάθε σας ημέρα στο μέγιστο, να απολαμβάνετε τα μικρά πράγματα της καθημερινότητας.
  • Να θυμάστε ότι η ζωή σας μπορεί να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη. Αν ζείτε τη στιγμή, είτε είστε 30 είτε είστε 60, είναι σημαντικό ό,τι κάνετε να το κάνετε με πάθος και μεράκι.
  • Να απολαμβάνετε τη φύση και τον ελεύθερο χρόνο σας. Μην βάζετε επιπλέον δεσμά στη ζωή σας.
  • Ψάξτε για μια δουλειά που πραγματικά σας αρέσει. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, βρείτε τουλάχιστον ένα χόμπι που θα σας κάνει ευτυχισμένες και θα αισθάνεστε ολοκληρωμένες.
  • Να είστε πάντα ο εαυτός σας και όχι αυτό που θέλουν οι άλλοι. Με αυτόν τον τρόπο θα γεράσετε με αξιοπρέπεια.
  • Γεράστε σκεπτόμενες θετικά. Μην προσπαθείτε να αποφύγετε την πάροδο του χρόνου αλλά ούτε και να προσπαθείτε επίμονα να κρύψετε τα σημάδια της ηλικίας σας και τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια σας. Μην φοβάστε. Να είστε ευτυχισμένες με τον κάθε χρόνο που περνά από τη ζωή σας.
neotita
  • Είστε κάτι παραπάνω από μια απλή ηλικία. Είστε πολλά περισσότερα από 32 ή 42 ετών.
  • Να είστε πάντα ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Η γήρανση είναι μια αργή διαδικασία από την οποία μπορείτε να μάθετε πολλά. Ωστόσο, είναι επίσης μια περιπέτεια που αξίζει τον κόπο και αν το δείτε με αυτόν τον τρόπο θα φαίνεστε πάντα ελκυστικές.
  • Κρατήστε τις καλές αναμνήσεις της ζωής σας και μην «δεσμεύεται» τον εαυτό σας με τις κακές εμπειρίες καθώς αυτό θα σας κάνει να αρρωστήσετε εσωτερικά και θα αρχίσει να φαίνεται και στην εξωτερική σας εμφάνιση.
  • Η Virginia Woolf είχε δίκιο, αλλά όχι απόλυτο δίκιο. Μια γυναίκα χρειάζεται το δικό της χώρο για να αισθάνεται ανεξάρτητη και ολοκληρωμένη αλλά χρειάζεται παράλληλα και ένα εισόδημα.
  • Αφήστε στην άκρη τα στερεότυπα που έχει θέσει η κοινωνία σχετικά με τη γήρανση. Βγάλτε τα τελείως από το μυαλό σας.
  • Τι αξία έχει να ανησυχείτε επειδή μεγαλώνετε; Είναι καλύτερο να ανησυχείτε για την ανία.
  • Θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε μέσα σας ότι ο χρόνος περνά, είτε το θέλετε είτε όχι και απλά αρχίστε να ζείτε με αυτό!
  • Εμπνευστείτε από την κάθε ημέρα, ταξιδέψτε, μάθετε, καλλιεργηθείτε, διαβάστε, ζήστε μια απλή αλλά ευχάριστη ζωή.
  • Μην σπαταλάτε τα χρήματά σας στα παπούτσια· οι άντρες δεν επικεντρώνονται στα πόδια σας.
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...