Ενας τιτανόσαυρος στο Μουσείο της Νέας Υόρκης - Ο μεγαλύτερος στον κόσμο, προκαλεί τρόμο (εικόνες)

Το απολίθωμα ενός άγνωστου ως σήμερα είδους δεινόσαυρου, του τιτανόσαυρου, ενός από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, εκτίθεται από σήμερα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης.
Αυτός ο τιτανόσαυρος, μήκους 37,2 μέτρων αποτελεί τόσο νέο είδος για τους ειδικούς που το επιστημονικό όνομά του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Τον συγκεκριμένο τον βρήκαν οι παλαιοντολόγοι το 2014 στην Παταγονία, στην Αργεντινή.

Πρόκειται για ένα νεαρό ζώο, αδιευκρίνιστου γένους, το οποίο ζύγιζε 70 τόνους, δηλαδή όσο δέκα ελέφαντες της Αφρικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μουσείου.Ο τιτανόσαυρος είναι τόσο μεγάλος που το κεφάλι και ο λαιμός του ξεπερνούν την αίθουσα όπου εκτίθεται στο Μουσείο και φτάνει ως το χωλ, κοντά στα ασανσέρ
Ο παλαιοντολόγος Diego Pol, ο οποίος συμμετείχε στις ανασκαφές, δήλωσε ότι πρόκειται για μια ανακάλυψη «μοναδική στη ζωή του. Βρέθηκε από τον ιδιοκτήτη μιας φάρμας, ο οποίος ειδοποίησε το Μουσείο Παλαιοντολογίας Egidio Feruglio, έχοντας ανακαλύψει κάτι στον κήπο του. Οταν οι ειδικοί άρχισαν να σκάβουν, τότε ανακάλυψαν το μέγεθος. Στο σημείο βρέθηκαν 223 απολιθωμένα οστά, από έξι διαφορετικά ζώα, όλα νεαρής ηλικίας τα οποία είχαν πεθάνει σε διαφορετικές εποχές, με μερικά χρόνια ή μερικούς αιώνες διαφορά.

Ο τιτανόσαυρος ζούσε στα δάση της Παταγονίας πριν από 95 ή 100 εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με τους ειδικούς. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους δεινόσαυρους που ανακαλύφθηκαν ποτέ.
Χρειάστηκαν πάνω από 6 μήνες σε μια καναδική εταιρεία για να υλοποιήσουν το καλούπι, το οποίο βασίζεται σε 84 οστά, τα οποία ανακαλύφθηκαν στη φάρμα της Αργεντινής.

 Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...