5 φωτεινοί πλανήτες ευθυγραμμίζονται. Δείτε τους... με γυμνό μάτι!

Μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.
Το ηλιακό μας σύστημα είναι έτοιμο να τα... δώσει όλα και να προσφέρει ένα σπάνιο ουράνιο θέαμα.
Ερμής, Αφροδίτη, Κρόνος, Αρης και Δίας θα είναι ορατοί από τη Γη σε μια διαγώνια γραμμή στον ουρανό.
Είναι η πρώτη φορά μετά από περίπου 10 χρόνια, που οι πλανήτες ευθυγραμμίζονται και μπορούν να γίνουν ορατοί με γυμνό μάτι.
Το φαινόμενο θα συνεχιστεί μέχρι το πρωινό της 20ης Φεβρουαρίου.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σηκωθείτε νωρίς και να υψώσετε τα μάτια σας στον ουρανό. Πάντως η καλύτερη στιγμή για να δείτε το φαινόμενο είναι την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου και την πρώτη του Φεβρουαρίου, 45 λεπτά πριν την ανατολή του ήλιου.
Μάλιστα, η εφαρμογή SkEye μπορεί να σας δείξει πού να κοιτάξετε, ανάλογα με το ημισφαίριο που βρίσκεστε.


Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...