Το τραγουδι της ημέρας λόγω της ημέρας: David Bowie - Αφιέρωμα

11/1/2016
Με μία δυσάρεστη μουσική είδηση ξεκίνησε η εβδομάδα. Ένας από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς της ροκ, κυρίως, μουσικής σκηνής μας αποχαιρέτησε χθες (11/1/2016), νικημένος από την επάρατη νόσο!

Ο David Βowie, o άνθρωπος με τα δίχρωμα μάτια, υπήρξε χαρισματικός καλλιτέχνης, μια και υπήρξε τραγουδοποιός, τραγουδιστής, μουσικός και ηθοποιός, με μία εκκεντρική ιδιοσυγκρασία και εμφάνιση, κυρίως κατά τα νεανικά του χρόνια και με μία υπέροχη φωνή! Όσοι ασχολούνται με τη ροκ και εναλλακτική ροκ μουσική, μπορούν να παρατηρήσουν την τεράστια επιρροή που ασκούσε στους νεότερους του καλλιτέχνες! 


Το Down Time με αφορμή αυτή τη μεγάλη μουσική απώλεια και την αγάπη του στο πρόσωπο του καλλιτέχνη που έφυγε,  αναδημοσιεύει το "Τραγούδι της ημέρας... λόγω της ημέρας", όπως είχε δημοσιευτεί πριν 4 χρόνια στην στήλη "Συνέβη τότε στη μουσική". Παρόλο ότι η στήλη αυτή ολοκλήρωσε την πορεία της εδώ και κάποια χρόνια, νιώθω την ανάγκη να την επαναφέρω εκτάκτως, με ένα μικρό αφιέρωμα, απλά και μόνο για να τιμήσουμε ένα καλλιτέχνη που μας συντρόφευε μουσικά τόσα πολλά χρόνια!


Προηγούμενο άρθρο 8/1/2012
"...Σαν σήμερα στις 8 Ιανουαρίου του 1947 γεννήθηκε ο David Bowie, Άγγλος μουσικός, ηθοποιός και παραγωγός δίσκων. Παραμένει για περισσότερο από 40 χρόνια στο μουσικό στερέωμα και θεωρείται ένα από τα μεγάλα αστέρια της ροκ μουσικής σκηνής, κυρίως λόγω της πολύ ιδιαίτερης φωνής του.

Για σήμερα λοιπόν, ένα μικρό αφιέρωμα στον David Bowie!

1. Space Oddity

2. Heroes

3. Life on Mars

4. The man who sold the world

5. Black Star (από το τελευταίο άλμπουμ)

6. Gasoline

7. Ashes to ashes

για το τέλος, μία από τις πιο αγαπημένες μου συνεργασίες του!

8. Placebo and David Bowie - Without you I'm nothing

Ο ίδιος έλεγε "Δε ξέρω που πάω μετά από εδώ, αλλά σίγουρα δε θα είναι βαρετά".
Καλό ταξίδι!!!
down time

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...