Μία Ferrari κάνει drift στα χιόνια!!! (video)


Μια Ferarri κάνει drift στα χιόνια! (video)
Η νέα τετρακίνητη Ferrari FF έκλεψε την παράσταση όταν παρουσιάστηκε στο σαλόνι της Γενεύης το 2011. Πρόσφατα όμως ο Φινλαδός πρώην οδηγός αγώνων rally (και παγκόσμιος πρωταθλητής του 1978), Markku Allen, πήγε στη bόρεια Σουηδία και οδήγησε στα χιόνια μια Ferrari FF. Εκεί στο Arjeplog, 100 χιλιόμετρα μακριά από τον αρκτικό κύκλο, ο Allen κινήθηκε σε μια δασική διαδρομή 14 χιλιομέτρων με απότομες ανηφόρες και πολύ κλειστές στροφές, ενώ οι θερμοκρασίες κινούνταν μεταξύ -15° και -30° Κελσίου. Δείτε το video...
Για την ιστορία, η Ferrari FF χρησιμοποιεί έναν νέο 12κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα στα 6,3 λίτρα με την απόδοση στους 660 ίππους στις 8.000 στροφές και τα 683 Nm στις 6.000 στροφές. Οι επιδόσεις της είναι φυσικά εξωπραγματικές με τα 0-100 χ.α.ω. να έρχονται σε 3,7 δλ. και την τελική ταχύτητα να φτάνει στα 335 χ.α.ω. Η Ferrari δημιούργησε ένα ολοκαίνουριο σύστημα τετρακίνησης ονόματι 4RM και η εταιρεία αναφέρει ότι ζυγίζει 50% λιγότερο από τα ανταγωνιστικά συστήματα. Το βάρος της FF είναι τα 1.790 κιλά, με την κατανάλωση να κυμαίνεται στα 15,4 λίτρα/100 χιλιόμετρα και τις εκπομπές ρύπων CO2 στα 360 γρ./χιλιόμετρο. Το σχέδιο της FF έχει γίνει από το στούντιο του Pininfarina σε συνεργασία με τον υπεύθυνο σχεδιασμού της Ferrari, Flavio Manzoni.



Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...