Ηράκλειο: Χρήστης ναρκωτικών ετών... 8


Διαβάστε τι αποκαλύπτει η υπεύθυνη της Μονάδας Εφήβων του ΚΕΘΕΑ Ηρακλείου. Ένα άρθρο που πρέπει να μας προβληματίσει όλους.

Μία συγκλονιστική ιστορία από το ΚΕΘΕΑ Ηρακλείου, είδε το φως της δημοσιότητας, μετά τις αποκαλύψεις της ψυχολόγου και υπεύθυνης της Μονάδας Εφήβων στο Κέντρο, Μ. Κοντάκη.
Σε δηλώσεις της στο Cretalive.gr, η κα Κοντάκη αποκάλυψε πως στην Μονάδα Εφήβων υπάρχει και ένας χρήστης, ηλικίας μόλις 8 ετών, ο πατέρας του οποίου είναι επίσης χρήστης.
Το ανήλικο αγόρι έβλεπε τον πατέρα του να κρύβει τα τσιγάρα του και ο εθισμός του ξεκίνησε, όταν παίρνοντάς τα κρυφά, κάπνιζε ένα από αυτά.
Όπως παρατηρεί η ψυχολόγος, εκεί ακριβώς έγκειται ο καθοριστικός ρόλος της οικογένειας όσον αφορά στη χρήση ναρκωτικών και γενικότερα τις εξαρτήσεις, είτε πρόκειται για ουσίες είτε για αλκοόλ, τζόγο ή ακόμη και το ίντερνετ.
Η ίδια τόνισε την καταλυτικής σημασίας έγκαιρη διάγνωση του προβλήματος, ώστε να μπορέσει κανείς να ξεφύγει πιο εύκολα από τον εθισμό.
Ακόμη, σημείωσε ότι έχει μειωθεί δραματικά η ηλικία των παιδιών που κάνουν χρήση για πρώτη φορά. Έτσι, ενώ πριν 2-3 χρόνια, η ηλικία  αυτή ήταν των 16 ετών, τώρα έχει πέσει στα 13 και μειώνεται συνεχώς.
Πιο δημοφιλές στους εφήβους το χασίς
Στις εφηβικές ηλικίες το πιο διαδεδομένο ναρκωτικό είναι το χασίς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν νεαροί χρήστες σκληρότερων ναρκωτικών
Ωστόσο, υπάρχει, όπως προαναφέρθηκε, σημαντική εξάρτηση και από το διαδίκτυο.
Έτσι, βρίσκεται προ των πυλών η πιο ενεργή δραστηριοποίηση της ομάδας γονέων και εφήβων που έχουν θέματα εξάρτησης από το διαδίκτυο .

Όπως ανέφερε η κ. Κοντάκη, τα προβλήματα εξαρτήσεων οφείλονται σε:
-Χαμηλή αυτοεκτίμηση
-Δυσκολία διαχείρισης συναισθημάτων
-Μελαγχολικά συναισθήματα που οδηγούν σε υποκατάστατα όπως αλκοόλ, ίντερνετ, τζόγος.


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο πατήστε Like, ή/και κοινοποιήστε το στους φίλους σας στο facebook ή/και στο twitter
πηγή: cretalive via http://news247.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...