Συνέβη τότε στις 25 Φεβρουαρίου



γεννήθηκαν οι:
1643 - Αχμέτ Β΄, Οθωμανός σουλτάνος
1707 - Κάρλο Γκολντόνι, Ιταλός θεατρικός συγγραφέας
1841 - Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ, Γάλλος ζωγράφος και εκπρόσωπος του ιμπρεσιονισμού
1873 - Ενρίκο Καρούζο, Ιταλός υψίφωνος
1902 - Όσκαρ Κούλμαν, Γερμανός/Γάλλος θεολόγος
1943 - Τζωρτζ Χάρρισον, Βρετανός τραγουδιστής, μέλος του συγκροτήματος των Beatles
1971 - Ντάνιελ Πάουτερ, Καναδός τραγουδιστής

πέθαναν οι:
1601 - Ρόμπερτ Ντεβερό, 2ος Ερλ του Έσσεξ, Άγγλος πολιτικός
1723 - Σερ Κρίστοφερ Ρεν, Άγγλος αρχιτέκτονας.
1883 - Αλέξανδρος Κουμουνδούρος, Έλληνας πρωθυπουργός.

1899 - Πολ Ρόιτερ, ιδρυτής του ομώνυμου πρακτορείου ειδήσεων.
Γεννήθηκε στο Κάσελ της Γερμανίας, από οικογένεια Εβραίων. Ο πατέρας του ήταν ραβίνος και γεννήθηκε ο ίδιος με το όνομα Israel Bere Josafat. Στο Γκέτιγκεν συναντήθηκε με τον Καρλ Φρίντριχ Γκάους, ο οποίος έκανε πειράματα στη μετάδοση ηλεκτρικών σημάτων μέσω καλωδίου.
Ο Ρόιτερ εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο στις 29 Οκτωβρίου 1845 και έλαβε την ονομασία Joseph Josephat. Στις 16 Νοεμβρίου ασπάστηκε το χριστιανικό δόγμα σε τελετή στον γερμανικό λουθηρανικό ναό του Αγίου Γεωργίου και άλλαξε το όνομά του σε Paul Julius Reuter. Μία εβδομάδα μετά, στις 23 Νοεμβρίου παντρεύτηκε στο Βερολίνο την Ida Maria Elizabeth Clementine Magnus . Έπειτα από την αποτυχημένη Επανάσταση του 1848 έφυγε από τη Γερμανία και πήγε στο Παρίσι, όπου εργάστηκε στο πρακτορείο ειδήσεων του Σαρλ-Λουί Αβάς (Charles-Louis Havas), το μελλοντικό Agence France Presse.
Με την ανάπτυξη της τηλεγραφίας, ο Ρόιτερ ίδρυσε αρχικά στο [Άαχεν]] το φερώνυμο ειδησεογραφικό πρακτορείο και μετέφερε μηνύματα από τις Βρυξέλλες ως το Άαχεν και αντίστροφα με ταχυδρομικά περιστέρια. Τα τελευταία ήταν γρηγορότερα από τα τρένα που χρησιμοποιούνταν για το ταχυδρομείο και έτσι έφθαναν πολύ γρήγορα οι ειδήσεις από το χρηματιστήριο. Το 1851 τα περιστέρια αντικαταστάθηκαν από τηλεγραφική σύνδεση. Ειδικότερα, δημιουργήθηκε τηλεγραφική σύνδεση μεταξύ Βρετανίας και Ευρώπης μέσω της Μάγχης. Η σύνδεση επεκτάθηκε στις νοτιοδυτικές ακτές της Ιρλανδίας, στην πόλη Κορκ, το 1863. Στο σημείο εκείνο ρίχνονταν κάνιστρα με ειδήσεις στη θάλασσα, από αμερικανικά σκάφη. Τα νέα μεταφέρονταν τηλεγραφικά προς το Λονδίνο.
Το 1851 ο Ρόιτερ επέστρεψε στο Λονδίνο και άνοιξε γραφεία στο Χρηματιστήριο Λονδίνου. Ίδρυσε το Reuters, ένα από τα σημαντικότερα πρακτορεία οικονομικών ειδήσεων διεθνώς. 


1933 - Παρθένιος Βαρδάκας, Επίσκοπος Κίτρους.
1953 - Σεργκέι Βινογκράντσκι, Ρώσος μικροβιολόγος, εδαφολόγος και οικολόγος.
1970 - Μαρκ Ρόθκο, Αμερικανός εξπρεσιονιστής ζωγράφος.
1983 - Τένεσι Ουίλιαμς, Aμερικανός θεατρικός συγγραφέας.

πληροφορίες από el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...