Αντισυνταγματικός ο νόμος για το "χαράτσι" της ΔΕΗ!!!


Αντισυνταγματικός είναι ο νέος νόμος για το «χαράτσι» της ΔΕΗ, σύμφωνα με δικαστήριο της Πάτρας. Τη σχετική απόφαση, η οποία έκρινε αντισυνταγματικό τον συγκεκριμένο νόμο, πήρε πριν από δύο μέρες το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών.


Στην αίτηση επιβολής ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ που κατέθεσαν, οι δικηγόροι Δημήτρης Τσαούσογλου και Γεώργιος Μάρκου ζητούσαν να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για το «χαράτσι» και να μην προχωρήσει η ΔΕΗ σε διακοπή της ηλεκτροδότησης των γραφείων και των σπιτιών τους. Σημειώνεται ότι οι δύο δικηγόροι αρνούνταν να πληρώσουν το «χαράτσι», ενώ πλήρωναν κανονικά το ποσό που αντιστοιχούσε στην κατανάλωση ρεύματος, στηρίζοντας την αίτησή τους στην αντισυνταγματικότητα του νόμου 4021/2011 για την επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ και την εξ αυτής προσβολή της προσωπικότητάς τους. 


Τελικά, αφού άκουσε και τις δύο πλευρές, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, υπό την προεδρία της πρόεδρου Πρωτοδικών Βασιλικής Καρβέλα, εξέδωσε προχθές προσωρινή διαταγή που δικαιώνει προσωρινά τους δύο δικηγόρους και απαγορεύει στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή του ρεύματος στα σπίτια και τα γραφεία τους μέχρι να εκδικαστεί η κύρια αίτησή τους, στις 30-5-2012. 


Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς είναι η πρώτη που εκδίδεται πανελλαδικώς επί αιτήσεως που βασίζεται στην αντισυνταγματικότητα του νόμου και την προσβολή της προσωπικότητας των αιτούντων, δεδομένου ότι όλες οι άλλες αποφάσεις που έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής βασίζονται στην αδυναμία των καταναλωτών να πληρώσουν το χαράτσι, κάτι που δεν επικαλέστηκαν οι δύο δικηγόροι.


Οπως δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο δικηγόρος Δημήτρης Τσαούσογλου: «Η επιβολή του “χαρατσιού” είναι ένας απόλυτος εκβιασμός της Πολιτείας απέναντι σε όλους τους Ελληνες, τους οποίους ισοπεδώνει, ανεξάρτητα από τη φοροδοτική τους δυνατότητα».


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, μοιραστείτε το με τους φίλους σας στο facebook και στο twitter
πηγή
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...