Συνέβη τότε στις 11 Φεβρουαρίου


γεννήθηκαν οι:
1380 - Τζιανφραντσέσκο Πότζιο Μπρατσιολίνι, Ιταλός ουμανιστής
1650 - Ρενέ Ντεκάρτ, Γάλλος φιλόσοφος, γνωστός και ως Καρτέσιος.
1776 - Ιωάννης Καποδίστριας, Έλληνας διπλωμάτης της Ρωσικής αυτοκρατορίας, πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας.
1847 - Τόμας Έντισον, Αμερικανός εφευρέτης και επιχειρηματίας
1881 - Κάρλο Καρά, Ιταλός ζωγράφος.
1968 - Αρθούρος Μικαελιάν, Ελληνοαρμένιος πρώην πρωταθλητής της πυγμαχίας.


1969 - Τζένιφερ Άνιστον, Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός.

H Τζένιφερ Άνιστον (αγγλικά: Jennifer Aniston) (γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1969, στο Σέρμαν Όκς της Καλιφόρνια) είναι Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός.To ελληνικό της όνομα είναι Γενοβέφα Αναστασάκη.Έγινε γνωστή από το ρόλο της "Ρέιτσελ Γκριν" που έπαιξε στην αμερικάνικη σειρά Τα Φιλαράκια (Friends). Ο ρόλος της στη σειρά αυτή της έχει χαρίσει πολυάριθμα βραβεία, όπως Χρυσή Σφαίρα και Έμμυ.
Πατέρας της είναι ο Ελληνοαμερικάνος επίσης ηθοποιός Τζων Άνιστον (κανονικό όνομα Ιωάννης Αναστασάκης) γνωστός για το ρόλο του "Βίκτωρ Κυριάκις" στη σαπουνόπερα Μέρες αγάπης ενώ μητέρα της είναι η ηθοπoιός Nancy Dow ιταλικής και σκωτσέζικης καταγωγής. Αν και δεν είναι ευρέως γνωστό η Άνιστον έζησε για ένα χρόνο στην Ελλάδα, πριν ο πατέρας της αποφασίσει να μετακομίσουνε στην Αμερική. Τα περισσότερα παιδικά της χρόνια τα έζησε στην Νέα Υόρκη.
Το 1998 άρχισε να βγαίνει με τον Μπραντ Πιτ και σύντομα οι δυό τους έγιναν το αγαπημένο ζευγάρι της Αμερικής. Το 2000 παντρεύτηκαν αλλά πέντε χρόνια αργότερα πήραν διαζύγιο. Αιτία του χωρισμού τους φημολογείται ότι ήταν ο δεσμός του Μπραντ Πιτ με την Αντζελίνα Τζολί. Η Τζένιφερ, με τον τρόπο που χειρίστηκε το διαζύγιό της, κέρδισε περισσότερη συμπάθεια από το κοινό, την οποία εξαργύρωσε με συμμετοχή σε πολλές επιτυχημένες ταινίες.Ο παγκόσμιος τύπος την ανακύρηξε "Γυναίκα της χρονιάς".
To 2010 η Άνιστον βρέθηκε στο νούμερο #8 της λίστας "World's Most Powerful Celebrities" του περιοδικού Forbes, έχοντας έσοδα $25 εκατομ.
Μέχρι τις 20,Ιουνίου 2010, οι ταινίες της Τζένιφερ είχαν ξεπεράσει πάνω από $1,021,722,043 στις ΗΠΑ και πάνω από $1,775,237,186 παγκοσμίως.
Η τελευταία της ταινία προβλήθηκε τον Ιούλιο του 2011 σημειώνοντας τεράστια επιτυχία τόσο στην Αμερική αλλά και παγκοσμίως. Η επόμενη ταινία της αναμένετε να προβληθεί τους επόμενους μήνες. Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέχθηκε ως το επόμενο "αστέρι" στην «Λεωφόρο της Δόξας» στο Χόλυγουντ.



πέθαναν οι:
244 - Γορδιανός Γ', Ρωμαίος αυτοκράτορας
641 - Ηράκλειος, Βυζαντινός αυτοκράτορας
1868 - Ζαν Μπερνάρ Λεόν Φουκώ, Γάλλος φυσικός
1879 - Ονορέ Ντωμιέ, Γάλλος σκιτσογράφος και ζωγράφος
1963 - Σύλβια Πλαθ, Αμερικανίδα ποιήτρια, μυθιστοριογράφος, συγγραφέας μικρών ιστοριών και δοκιμιογράφος
2010 - Αλεξάντερ ΜακΚουίν, Βρετανός σχεδιαστής μόδας
2012 - Γουίτνεϋ Χιούστον, Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός.


πληροφορίες από el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...